Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Sport

Fabian Himcinschi și Andrei Făgărăşanu și-au încheiat conturile cu Performanța Ighiu

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

performanta-ighiu-oct-2016La Performanţa Ighiu continuă degringolada, alţi doi jucători, Fabian Himcinschi şi Andrei Făgărăşanu plecând de la divizionara terţă, ce a ajuns acum la limită cu efectivul de jucători, ce numără doar 15 fotbalişti.

Starea de fapt existentă la echipa de Liga a 3-a îi determină pe jucătorii veniţi în vară şi prezentaţi drept achiziţii importante să părăsească echipa antrenată acum de Vasile Ursu. „Ne-am despărţit, a fost dorinţa lor. Poate este mai bine aşa pentru toată lumea, să reziliem înţelegerile. Am încercat să-l convingem pe Fabian, dar nu a mai vrut să continue”, a comentat preşedintele Gheorghe Dănilă.

• Fabian Himcinschi: „Vreau să mă liniştesc”

Nu am mai avut tragere de inimă. Nu a fost ceva personal cu cineva, sau să mă deranjeze ceva anume. Cred că e cea mai bună decizie şi aşa e mai bine deocamdată. Sunt împăcat că am încercat să dau maximum pentru această echipă”, a comentat Fabian Himcinschi, golgheterul ighienilor, cu 4 reuşite.

• Andrei Făgărăşanu: „Doresc să-mi reziliez contractul”

I-am anunţat pe conducători că nu mai doresc să continuăm, că nu mai vreau să vin la echipă, iar în cursul săptămânii o să semnăm documentele de reziliere a contractului„, a comentat Andrei Făgărăşanu, care se va prezenta la antrenamente, până la rezolvarea situaţiei.

Epurările continuă pe bandă rulantă, în grupuri a câte doi, Bold şi Mintaş, urmaţi de S. Szekely şi G. Toma, iar acum Fabian Himcinschi – fiul fostului antrenor principal şi mijlocaşul Marius Făgărăşanu, ajuns pe „lista neagră” de câteva săptămâni. După plecarea lui Adorian Himcinschi, nebunia s-a instaurat în rândul echipei de la Ighiu, cuprinsă de convulsii interne, declanşate în primul rând de salariile ridicate ale jucătorilor, raportat la randamentul din teren, în opinia şefilor.

În aceste condiţii, până la finalul turului, să nu fie nevoie de legitimări din rândul staff-ului tehnic şi administrativ, ca să folosim un spirit ironic, mai ales că Ov. Turuş şi Fetiţa sunt accidentaţi.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Duminică, 19 mai 2024: AJF Alba organizează cea de-a III-a ediție a turneului fotbalistic „Ziua Familiei”, la Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

A treia ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai 2024. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) de Asociația Județeană de Fotbal Alba, în parteneriat cu Decathlon Alba Iulia, Federația Română de Fotbal, Consiliul Județean Alba, CSM Unirea Alba Iulia și Primăria Municipiului Alba Iulia.

În ultima ședință Biroului Executiv al AJF Alba s-a mai decis ca tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României, faza județeană, va avea loc marți, 30 aprilie 2024, la ora 15.00. Prima calificată este Performanța Ighiu, care a învins Voința Stremț, scor 2-1 (1-0), goluri marcate de Backsi și Tripșa, respectiv Trifa.

Conform informațiilor furnizate de Asociația Județeană de Fotbal Alba, până în acest moment sunt introduși în platforma Football Connect 3.958 de jucători și 3.304 cu viza anuală 2024 aplicată. În prezent se lucrează la introducerea de noi date în platformă, pentru ca din sezonul următor, să se poată asocia platforma cu site-ul AJF Alba.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Șahistul Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia), locul 4 la Campionatul European de dezlegări

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Șahistul Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia), performanță extraordinară: locul 4 la Campionatul European de dezlegări, cel mai bun rezultat din istorie obținut de un șahist român!

O nouă performanță internațională obținută de Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European de șah-dezlegări. Aceasta este cea mai bună performanță realizată vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie 2024, Campionatele Europene de Șah-dezlegări s-au desfășurat la Hagen, Germania, reunind la start un număr de 71 participanți din 20 țări.

Mihnea Costachi, legitimat la CSM Unirea Alba Iulia, s-a clasat pe locul 4 la general și totodată a obținut titlul de Maestru Internațional. Echipa României a fost compusî din Costachi Mihnea (căpitan), Crișan Vlaicu, Mihalcescu Alexandru și Ovidiu Crăciun. În următoarea perioadă, Mihnea va participa la mai multe competiții internaționale, inclusiv Campionatele Mondiale de șah-dezlegari. Acestea se vor desfășura in luna iulie la Jurmala, Letonia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Comportare exemplară pentru înotătorii LPS Alba Iulia, la Naționale de seniori, tineret și juniori

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, Andrea Zsebe a obținut 3 medalii de argint, iar ștafetele combinate au reușit alte două medalii de bronz.

La competiția disputată timp de 5 zile la Complexul Olimpic de Natație din Otopeni au luat startul 645 de înotători de la 92 de cluburi din țară, printre care Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, reprezentat de 17 sportivi pregătiți de prof. Nicolae Bob și Marius Lobonțiu.

Rezultate:

• Andrea Zsebe: 3 medalii de argint în probele de 50 metri bras, 100 m bras și 200 m bras. În aceleași probe a avut clasări notabile și la celelalte categorii din concurs, la 100 m bras – locul 6 la juniori I, locul 8 la tineret și seniori; 200 m bras – locul 7 la juniori I; 50 m bras – locul 8 la juniori I. În proba de 200 metri mixt a terminat pe locul 4 la juniori II;

• două medalii de bronz obținute de ștafetele combinate (două fete și doi băieți) la juniori II în proba de 4×100 metri liber (în componența Adrian Mărginean, Andrea Zsebe, Iris Cherteș, Nicolae Bălan) și în proba de 4×100 metri mixt (au înotat Nicolae Bălan, Tudor Buțu, Andrea Zsebe și Iris Cherteș).

Deși nu au urcat pe podium au acces în finale și următorii:

• Daria Adam: finala B și locul 7 în proba de 200 metri fluture la categoria tineret; seria rapidă în proba de 800 m liber și locul 10; finala B în proba de 100 m fluture și locul 12, toate la tineret;

• Iris Cherteș: finala C și locul 7 la juniori II; *Clara Adam: finale C în probele de 50 metri spate, 100 m spate și 200 m spate. S-a clasat pe locul 9 la 100 m spate, locul 10 la 200 m spate și locul 14 la 50 m spate, toate la juniori I;

• Sergiu Rus – finala B la 200 metri spate și locul 9 la juniori I; finala C în proba de 400 m liber și locul 14 la juniori I; finala C la 100 m spate și locul 15 la juniori I;

• Maria Vlad – finala C la 200 m fluture și locul 12 la junioare I;

• Anda Opriș – finale C la 200 m spate (locul 13) și 50 m spate (locul 14), la junioare I. Clasări notabile au obținut și ștafetele junioarelor I, după cum urmează:

• ștafeta 4×100 metri liber (în componența Clara Adam, Andra Opriș, Iriș Cherteș și Maria Vlad) – locul 6 la juniori I și locul 8 la tineret;

• ștafeta 4×100 m mixt – locul 6 la juniori I și locul 7 la tineret (au concurat Clara Adam, Andrea Zsebe, Maria Vlad și Anda Opriș).

Au mai participat Matei Ciulea (juniori II), Ada Medruț și Vlad Moldovan (juniori I), Ayan Gheorghiu, Albert Marc, Claudiu Pop și Raul Moldovan (toți la tineret).

Urmează, la finele acestei săptămâni, la Baia Mare, Campionatul Național Școlar pentru înotătorii de 12, 13 și 14 ani.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia