S-a deschis “Delacroix”, primul restaurant cu specific franţuzesc din Alba Iulia

Îndosariat în: Monden |

delacroix-alba-iuliaIeri la Alba Iulia și-a deschis porțile cel mai cochet şi luxos restaurant “Delacroix”, coordonat de finalistul celebrului concurs MasterChef, Mihai Toader.

După mai bine de trei luni, specialistul în bucătărie Mihai Toader şi-a văzut visul împlinit. Într-o locaţie caldă şi primitoare, cu mobilier confortabil şi decorată cu mult gust “a la Paris”, echipa de bucătari Delacroix aşteaptă albaiulienii cu preparate dintre cele mai alese, toate sub specificul bucătăriei franceze.

Mihai a adus la Alba Iulia, printr-un concept reinventat de el, tot ceea ce a învăţat de la Florin Dumitrescu, unul dintre juraţii MasterChef, în restaurantul căruia lucrează în prezent şi de la chef Albert Ciucur. Nici nu s-a deschis bine şi succesul pare a fi asigurat. Albaiulienii şi nu numai şi-au făcut deja rezervări pentru o lună de zile de aici încolo.

Toader ne-a declarat că a ales să deschidă primul său restaurant la Alba Iulia pentru că vrea să facă ceva pentru judeţul lui: “Încerc să aduc ceva nou şi să familiarizez oamenii din judeţul Alba cu mâncarea franţuzească, mediteraneană, mai exact mâncarea sănătoasă. Folosesc doar produse proaspete, printr-un mod de preparare total diferit de cel tradiţional”, ne-a declarat Mihai.

Printre preparatele din meniul cu care vă întâmpină “Delacroix” se regăsesc antreuri precum rulouri cu legume de toamnă şi cremă de brânză, foie gras cu dulceaţă de fenicul şi sos de fructe de pădure sau supe creme de ardei copt cu brânză de capră, de cartofi cu bacon ori de ciuperci cu prosciuto.

La capitolul paste se regăsesc tagliatelele cu creveţi, fusillii cu somon iar dintre preparatele din peşte menţionăm păstravul la cuptor umplut cu fenicul, tonul în crustă de susan, cu brocoli şi sos butter-lime.

Nu lipsesc nici specialităţile din carne precum muşchi de vită cu sparanghel şi sos dijon, muşchiuleţ de viţel cu polenta şi sos de bere brună cu salota ş.a, plus deserturi dintre cele mai delicioase precum creme brulee sau trufe de ciocolată cu bezea. Preţurile sunt în mare parte accesibile, cel mai mai scump preparat fiind  69 de lei.

Împărţit între două bucătării, cea din capitală şi Delacroix, Mihai spune că deşi nu prea mai are timp de nimic altceva, o face “cu mare plăcere şi mult drag”.

El va fi prezent la Alba Iulia două zile pe săptămână, iar restul timpului îi va coordona pe bucătari de la distanţă. Cel pe care l-a împuternicit ca chef bucătar este Cosmin Toma,  un alt specialist de top în ale bucătăriei, participant în această toamnă la emisiunea Top Chef.

Mihai promite albaiulienilor care îi vor călca pragul restaurantului evenimente speciale,  cooking show-uri, oferite de bucătari celebri din România.

Potrivit lui Toader, inaugurarea oficială va avea loc peste aproximativ o lună de zile, iar la eveniment vor fi prezenţi colegii lui de la MasterChef,  Alex Constantin Horă (Tatuatul) şi Victor Nemeş (Vegetarianul).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro