Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Sport

Șahistii albaiulieni au obținut patru medalii la Campionatele Naționale de Juniori

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Statiunea Baile Felix a fost intre 1 si 12 februarie 2017 gazda Campionatelor Nationale de juniori, competitie care a reunit la start aproape 600 de sahisti de la cele mai puternice cluburi din tara.

Printre participanti s-au aflat si 9 sahisti albaiulieni, in frunte cu maestrul international Mihnea Costachi, acesta insa participand doar la probele rapide ale competitiei, deoarece la inceputul lunii a jucat in Openul International de Seniori al Bulgarie, clasandu-se pe un excelent loc 4. Din pacate, din cauza lipsei oricarui sprijin financiar, sahistii albaiulieni fie au reprezentat alte cluburi din tara, ceea ce face ca medaliile obtinute sa intre in palmaresul unor cluburi din alte judete, fie au facut deplasarea la competitie pe cheltuiala proprie.

Cele mai bune rezultate au fost obtinute de Mihnea Costachi (Politehnica Iasi), medalie de aur in proba de blitz si medalie de argint in proba de sah rapid la categoria juniori sub 18 ani, si Adrian Secheres (CS Universitatea de Vest Timisoara), medalie de aur in proba de sah rapid, medalie de bronz in proba de rezolvari de probleme si locul 4 in proba de sah clasic. Evolutii bune au avut si reprezentantii CSU Alba Iulia, George Ileana clasandu-se pe locul 4 in proba de blitz, locul 7 in proba de sah rapid si locul 8 in proba de sah clasic, in timp ce Radu Tampea s-a clasat pe locul 5 in proba de sah rapid, locul 6 in proba de sah clasic si locul 8 in proba de blitz. Sub posibilitatile sale a evoluat Iustin Ciorgovean (CS Universitatea de Vest Timisoara) clasat pe acelasi loc 10 in probele de sah clasic, sah rapid si blitz.

De remarcat si debutul intr-o campionat national a patru copii albaiulieni care studiaza sahul din 2015 in grupele de incepatori ale Clubului Municipal de Sah Alba Iulia sub indrumarea maestrului FIDE Marius Ceteras. Dintre acestia Alexandru Simina (6 ani) a obtinut un foarte bun loc 8 din 52 de participanti la categoria copii sub 8 ani in proba de dezlegari (rezolvari de probleme), dar si Anamaria Calina Furdui (6 ani), Andrei Simina (7 ani) si Gheorghe Plesa (8 ani) s-au descurcat bine la debutul lor national si au potential pentru a accede in loturile nationale de juniori anul viitor.

Iubitorii sahului albaiulian ii pot vedea jucand pe acesti juniori sambata incepand cu orele 15 la Alba Mall, acolo unde maestrul international Mihnea Costachi va oferi un simultan de sah. Pe durata evenimentului urmeaza a fi amenajata si o zona in care iubitorii jocului de sah vor putea juca partide amicale.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

CSM Unirea Alba Iulia, vicecampioană națională la polo feminin U 17

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Ultimul turneu al campionatului s-a desfășurat în Bazinul „Rapid” din Capitală. În duelul pentru titlu CSM Unirea Alba Iulia a fost învinsă cu 22-12 de Crișul Oradea. Asta după un start de meci foarte bun al uniristelor, care au condus în prima parte a disputei (4-0, 6-2).

Sunt supărat și dezamăgit că nu am fost lăsați să luăm titlul național! În partida decisivă pentru titlu, arbitrajul și-a spus cuvântul! Asta este, din păcate, o să și depunem o hârtie în acest sens la Federație„, a spus Radu Urcan, directorul CS Municipal Unirea Alba Iulia.

În același turneu CSM Unirea Alba Iulia a învins CSM Târgu Mureș cu 14-6 și Dinamo București cu 9-6, încheind la egalitate, 11-11, partida cu CSS Nr.1 București.

Lotul CSM Unirea Alba Iulia: Victoria Borodache, Dorofea Vîrtosu, Amalia Novăcean, Alessia Dăian, Derina Tiron, Nadine Tiron, Andreea Loghin, Alina Fiodorov, Maya Șoaită, Flavia Șoaită, Larisa Jorja, Iulia Roman, Luiza Dumitreasă. Antrenori Viorel Rus și Ovidiu Pocol.

Aceeași generație a luat medaliile de argint la Under 15, în ediția trecută, când Amalia Novăcean a fost MVP-ul întrecerii și golgheter. În 2022, clubul din Cetatea Marii Uniri a fost vicecampion național la Under 15 și Under 17 feminin.

În acest sezon, CSM Unirea Alba Iulia a cucerit medaliile de bronz la Cupa României, senioare și va urca pe treapta a 3-a a podiumului a campionatului național.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Studenții albaiulieni”, a treia înfrângere consecutivă în play-off: ACS Mediaș – CSU Alba Iulia 2-0 (1-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

CS Universitar Alba Iulia a suferit o nouă înfrângere, pierzând în deplasare cu ACS Mediaș, scor 0-2 (0-1), în fapt al treilea eșec succesiv al formației din Cetatea Marii Uniri, care dezamăgește în această fază a competiției.

Vizitatorii au început mai bine partida și au fost mult mai periculoși, având câteva oportunități, între care și bara lui Pîntea (10). Magyari a deschis scorul în minutul 29, profitând de dubla eroare B. Lazăr – R. Gal, portarul revanșându-se în minutul 44, la ocazia lui A. Vlad.

La reluare, o nouă greșeală defensivă, de data aceasta a lui B. Lazăr, a dus la majorarea avantajului, A. Dumitru marcând în minutul 52, parafând astfel primul succes din play-off pentru nou-promovata. Studenții au punctat la impresia artistică (în prelungiri, portarul R. Gal a avut o ocazie!), dar au rămas cu mâna goală și un bilanț dezolant în play-off, 3 înfrângeri din tot atâtea jocuri și fără gol marcat. De la victoria cu liderul Gloria Bistrița, în ultima etapă a sezonului regular, meci care a parafat accederea în play-off, „alb-albaștrii” și-au pierdut busola. Astfel s-a înregistrat a 3-a înfrângere stagională „la zero” cu ACS Mediaș.

„Un meci plăcut ochiului, între două echipe bune, disputat într-o atmosferă frumoasă. Am încercat să presăm, am dominat, nu am reușit să fructificăm ocaziile avute și am primit două goluri pe greșeli individuale împotriva cursului jocului. Este frustrant că nu marcăm, suferim pentru că ne lipsește un atacant veritabil”, a declarat Bruno Vienescu.

Au evoluat formațiile:

ACS Mediaș: Blaga – Vodă, Hanzu/ cpt, A. Vlad, S. Șerban, Petra, Al. Luca, Balgiu, A. Dumitru, Căt. Tineiu, Magyari; rezerve Ciupercean, Maxim, Avram Cr. Man, Bîrsan, Orlandea, Noian, B. Rotaru, Pajko. Antrenor Mihai Ianc.

CSU: R. Gal – Kilyen/ cpt, Niakate, B. Lazăr (57, Târșa), Bucurică (63, Tronea) – M. Șerban, R. Popa, Piftor (63, Ouedraogo) – Gilyen (70, Cunțan), Pîntea, Bidulescu (57, Trifu); rezerve Al. Șerban, Cisse, V. Boldea, Cărăbineanu. Antrenor Bruno Vienescu.

Arbitri M. Lăstun (Rm. Vâlcea), Cr. Cășuț (Arad), P. Irina (Oradea) Observatori E. Dumitrescu (Pitești), T. Biriș (Hunedoara).


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Alb-negrii”, la cea de-a treia victorie consecutivă în play-out: Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia 1-2 (0-1)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia s-a impus, cu destule emoții în derby „de Alba”, disputat sub Drăgana, cu Metalurgistul Cugir, scor 2-1 (0-1) și continuă marșul imbatabil din 2024.

Golul căpitanului albaiulian Răzvan Fetița (17) în primul mitan, a fost anulat de reușita juniorului Hăprianu (79) din actul secund. Gruparea din Cetatea Marii Uniri a marcat golul decisiv prin nou-intratul R. Nistor (89), dar în ultimele secvențe Vl. Popa (90+5) a ratat incredibil egalarea, din careul mic.

Trupa lui Pelici are maximum de puncte în play-out, în vreme ce amfitrionii au suferit prina înfrângere în această fază a competiției. Un duel alert a însemnat disputa dintre cele două rivale, „alb-negrii” bifând al 6-lea joc direct fără eșec împotriva Metalurgistului.

În urmă cu 3 săptămâni, în ultima etapă a sezonului regular, duelul direct s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, meci în care gazdele a egalat până la pauză.

0-1, MIN. 17: FETIȚA, reluare cu capul din 10 metri, la corner executat de Raicea.

1-1, MIN. 79: lansat în adâncime de Șaucă, HĂPRIANU finalizează plasat în diagonală, pe jos, gol primit cu ușurință de Korbl. A treia etapă la rând în care punctează echipierul gazdelor.

1-2, MIN. 90: R: NISTOR, reluare cu capul la colțul scurt la centrarea lui Indrei, o greșeală Csapo.

Au evoluat formațiile:

Metalurgistul Cugir: Csapo – R. Păcurar, Dohotariu, Vl. Popa, Tăban (63, Kiraly), M. Domșa (63, Udrea), P. Păcurar, Cocan, Hăprianu, Șaucă/ cpt, Bura (63, Raica); rezerve Perjeriu, L. Itu, Cârloanță, Gavrilă, A. Barbu, Onaci. Antrenor Lucian Itu.

CSM Unirea Alba Iulia: Korbl – Vl. Stanciu (76, Sebaș), Ardei, Lalici, Giurgiu – Ardeiu (55, R. Nistor), M. Boldea, Mâlnă -Raicea (55, C. Cristea), Roșu (46, Indrei), Fetița/ cpt (70, M. Codrea); rezerve Bucur, Vomir, I. Grozav, Istrate. Antrenor Alexandru Pelici.

Arbitri A. Răcoare (Curtea de Argeș), V. Pânzaru (Brașov), M. Tunsoiu (Șinca Nouă) Observatori M. Salomir (Cluj-Napoca), Cr. Gîț (Deva).


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia