Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Învățământ-Cultură

Seară literară dedicată operei lui Mihai Eminescu, la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Seara zilei de luni, 16 ianuarie 2017,  a fost dedicată poeziei cu ocazia celebrării celor 167 de ani de la naşterea Luceafărului Românesc.

Într-un cadru intim dat atât de ambientul Sălii Trofeelor dar, mai ales, de încărcătura emoţională a momentului şi de sensibilitatea sufletească a celor prezenţi, s-au recitat poezii, s-au interpretat melodii cunoscute dedicate marelui poet, s-au prezentat aspecte din viaţa şi opera eminesciană.

Apoi, în cadrul Cenaclului Literar ,,Mihai Eminescu”, l-am avut alături pe domnul colonel (r) Grigore Toloacă, un împătimit al poeziei şi literaturii, dar şi un bun narator. Povestirile dânsului s-au dovedit savuroase şi pline de umor.

Pentru promovarea literaturii şi descoperirea talentelor literare, domnul colonel a iniţiat câteva premii pentru cele mai bune creaţii literare ale elevilor în uniformă, premii ce vor fi acordate la sfârşitul anului şcolar.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Elevii Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, calificați la etapa națională Olimpiadei de Geografie

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională Olimpiadei de Geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același concurs și două mențiuni.

Informații interesante despre tot ceea ce ne înconjoară, natură, mediu, locuri minunate, toate pot fi descoperite cu ajutorul geografiei. Elevii colegiului militar pasionați și dornici să afle cât mai multe despre această știință interesantă, reușesc prin pregătire suplimentară și cu îndrumarea domnului profesor Valer Macarie să obțină rezultate foarte bune la concursurile de profil la care participă. Anul acesta, colegiul militar are doi geografi calificați la faza națională a olimpiadei: elev caporal Lia Iancu și elev fruntaș Daniel Cârnaț.

La a doua experiență olimpică, elev caporal Lia Iancu (clasa a X-a) a obținut din nou Premiul I și o nouă calificare la faza națională a olimpiadei de geografie. Rezultatul de anul trecut îi dă Liei motivația pentru o pregătire aprofundată a materiei și încrederea în obținerea altor rezultate frumoase.

„Geografia este o știință fascinantă, care, pentru mine, a devenit o pasiune. Visul meu, când am pornit pe acest drum în clasa a X-a, a fost să îmi depășesc performanța de anul trecut. Calificarea la etapa națională a reprezentat o încurajare în acest sens și sunt încrezătoare că dorința mea va deveni realitate sub îndrumarea domnului profesor”, a mărturisit elev caporal Lia Iancu.

Pentru elevul fruntaș Daniel Cârnaț (clasa a IX-a) această disciplină este una provocatoare și complexă și își dorește să obțină cele mai bune rezultate în etapa următoare.

„Sunt profund recunoscător colegilor mai mari și domnului profesor pentru sprijinul neîncetat în pregătirea pentru Olimpiada de Geografie. Fără îndrumarea lor și resursele pe care le-au pus la dispoziție, nu aș fi reușit să ajung aici. În ciuda eforturilor depuse, recunosc că olimpiada de geografie este cu adevărat provocatoare, cu întrebări complexe și aspecte neașteptate ale materiei, care a fost foarte diversă în acest an și a atins multe subiecte. Cu toate acestea, sunt hotărât să îmi depășesc limitele și să mă străduiesc să obțin rezultate cât mai bune în această competiție prestigioasă”, a spus elev fruntaș Daniel Cârnaț.

În acest an la etapa judeţeană a Olimpiadei de Geografie s-au obținut și alte rezultate frumoase. Astfel, Elevul sergent Patric Sotoc (clasa a XI-a) a câștigat Premiul II, iar elevii caporal Andrei Ielciu și Alexandru Marțian (clasa a X-a) Mențiune.

Felicitări tuturor, mult succes în continuare!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Cinci elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria”, calificați la faza națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Între 21 și 23 martie 2024 s-a desfășurat la Alba Iulia, Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală clasele V-VIII, faza zonală. Liceul de Arte „Regina Maria” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, au fost gazdele acestui eveniment de înaltă ținută artistică, la care au participat cei mai buni elevi instrumentiști din județele Alba, Timiș, Hunedoara, Arad și Caraș-Severin.

În urma concursului, cinci elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” au obținut punctajul maxim, calificându-se la faza națională a Olimpiadei care va avea loc la Suceava, in perioada 25-28 aprilie 2024:

– David Tudor (cl.a VII-a, chitară, prof. Dragoș Tudor)

– Andrei Bulac (cl. a VI-a, vioară, prof. Mihaela Roșiu, corepetitor Ovidiu Pârjol)

– Vlad Marc (cl.a VII-a, flaut, prof. Emma Damian, corepetitor Ovidiu Pârjol)

– Dogeanu Antonia (cl. a V-a, pian, prof. Cecilia Simion)

– Felix Constantinescu (cl. a VIII-a, pian, prof. Cecilia Simion)


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Universitatea „1 Decembrie 1918” are 3 noi prorectori. Vezi cine sunt aceștia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, prof. univ. dr. Daniel Breaz, și-a numit 3 noi prorectori, după consultarea Senatului UAB, față de 2 prorectori în mandatul anterior, Andreea Muntean și Ovidiu Panaite.

Rectorul Daniel Breaz a spus că cei 3 noi prorectori sunt conf. univ. dr. Lucian Viorel Marina, prof. univ. dr. Ioan Lucian Popa și cercetător științific Daniel Metz.

Lucian Marina, în  vârstă de 54 de ani, a mai deținut funcția de prorector al UAB aproape un an, între 3 decembrie 2018 – 4 noiembrie 2019, dar a fost și preşedinte al Senatului (februarie 2016 – 3 decembrie 2018; respectiv 5 noiembrie 2019 – februarie 2020).

Lucian Popa, în vârstă de 43 de ani, este profesor la Departamentul de Informatică, Matematică și Electronică al Facultății de Informatică și Inginerie. Are două masterate, unul în matematică, la Universitatea de Vest Timișoara, și unul în matematică inginerească, la Universitatea Bordeaux, Franța, iar din 2012 este doctor în matematică.

Daniel Metz s-a născut în anul 1965. El este cercetător științific la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, lector la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și cadru didactic asociat la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

În ultimii 10 ani a fost CEO, respectiv președinte al Consiliului de Administrație la NTT Data Romania, din această calitate participând la deschiderea anului academic 2023 – 2024 la universitatea albaiuliană. Felicitări și succes în activitate în mandatul 2024 – 2029!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia