12 străzi din municipiul Alba Iulia urmează a fi reparate

Îndosariat în: Administrație |

lucrari-asfaltare-alba-iuliaAdministrația locală albaiuliană pregătește demararea lucrărilor de reparații pe încă 12 străzi din municipiu. În acest sens au fost pregătite două proiecte de hotărâre privind documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) ce vor fi supuse spre aprobare Consiliului Local.

Este vorba despre str. Brândușei (de la ieșirea din Alba Iulia spre Pâclișa), care din cauza intervenţiilor numeroase pentru extinderea sau reabilitarea unor reţele de utilități (apă, canal, gaz, energie electrică), a ajuns într-o accentuată stare de degradare. În plus, strada nu are trotuar și nu este iluminat, fiind periclitată siguranţa circulaţiei atât pentru pietoni cât și pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Potrivit documentației proiectantul propune: reabilitarea carosabilului cu 2 benzi de circulație; realizare unei piste de biciclete pe partea dreaptă a străzii, realizarea de trotuare pe ambele părți; amenajare sistemului pentru colectare și evacuare ape pluviale; canalizație tehnică; iluminat public zone verzi și mobilier urban.

Valoarea totala estimată a lucrărilor, inclusiv TVA, așa cum rezultă din devizul general, este de 23.126.155 de lei, iar durata de execuţie este de 18 luni.

De asemenea, a fost întocmită documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenții pentru  reparații capitale pe străzile: 9 Mai, Timotei Cipariu, Aurel Vlaicu, Toporașilor, Fântânele, Ghioceilor, Salcâmului, Iederii, Crișan, Cetății și Aron Pumnul.

Aici sunt prevăzute: desfacerea bordurilor existente și montarea de borduri noi; frezarea și decaparea suprafeţelor asfaltice; lucrări de terasamente; așternerea straturilor de agregate; așternerea straturilor de asfalt; amenajare de zone verzi unde este posibil, amenajare de parcaje longitudinale unde este posibil; plantări de arbuşti; amenajare de trotuare din dale autoblocante; montări de guri de scurgere noi și decolmatarea acestora; aduceri la cotă guri de scurgere și cămine; canalizație tehnică pe toate străzile; reabilitare/completare iluminat public pe toate străzile; realizare pistă de biciclete pe str. Aurel Vlaicu în relaţie cu circuitele din zona istorică.

Valoarea totală estimată a lucrărilor, inclusiv TVA, așa cum rezultă din devizul general este de 16.060.561 de lei, iar durata de execuţie este de 18 luni.

Finanţarea investiției se va face din bugetul local și din alte surse constituite conform legii.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.