156 de ani de la Unirea Principatelor Române sărbătoriți la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

mica-unire-la-alba-iulia-2015Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită, astăzi, 24 ianuarie 2015, şi la Alba Iulia, printr-un eveniment menit să readucă în atenţia publicului importanţa acestui eveniment care a deschis calea făuririi României Mari .

Autorităţi locale şi judeţene, Garnizoana Alba, elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, politicieni şi albaiulieni au încins Hora Unirii în Cetate, au participat la un moment de evocare istorică privind semnificaţia zilei sărbătorite, dar au avut parte şi de un program artistic, cu dansuri populare şi medievale.

Evenimentul prin care albaiulienii au dorit să rememoreze evenimentele de la 24 ianuarie 1859 s-a desfăşurat, cu începere de la ora 10.00, la Sala Unirii.

Cu intonarea Imnului Naţional de către Fanfara Centrului Cultural „Augustin Bena” Alba,  aşa a început manifestarea, după care, istoricul Tudor Roşu, într-un cadru solemn, a vorbit despre semnificaţia zilei, importanţa Unirii de la 1859.

A urmat un program artistic susţinut de elevii de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, cu dansuri populare, medievale ,dar şi cântece patriotice.

La final, toţi cei prezenţi au încins o horă  în faţa Sălii Unirii din Alba Iulia. Autorităţi locale şi judeţene, Garnizoana Alba, IPJ, ISJ, politicieni şi albaiulieni prezenţi la eveniment au dat mână cu mână şi au jucat Hora Unirii.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.