Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Învățământ-Cultură

166 de ani de la nașterea poetului nepereche celebrați printr-un Medalion literar la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Mihai-Eminescu-alba-iulia-ian2016Celebrarea a 166 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu,  s-a desfășurat astăzi, la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, sub forma unui medalion literar, intitulat „Prietenii de suflet, Prietenii literare. Eminescu și marii clasici: Creangă,  Slavici și Caragiale”.

Elevi din clasele a VII-A și a VIII-a au prezentat o dezbatere pe tema prieteniei marelui poet cu marii clasici contemporani lui, punctată de recitare de poezii și interpretarea sensibila a melodiei pe versurile poeziei „Revedere „.

Momentul a fost încheiat cu câteva cântece interpretate de corul „Speranța” dirijat de prof. Elena Popa.

La parterul și pe holurile școlii au fost expuse lucrări plastice ale elevilor și gânduri despre Eminescu.

[youtube_sc url=”https://youtu.be/0oU_SJaTJuY”]


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, locul II la Olimpiada sportului militar liceal

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-a clasat pe locul II la Olimpiada sportului militar liceal, după ce a obținut rezultate foarte bune atât la individual cât și în echipă la cele două etape ale competiției.

Punctele acumulate atât în prima etapă a olimpiadei, desfășurată la Alba Iulia la disciplinele sportive orientare, șah și minifotbal și probele aplicativ-militare tir și triatlon, cât și la cea de-a doua etapă de la Craiova, la atletism, cros, tenis de masă, volei feminin și masculin, handbal și baschet, reflectă dorința elevilor și a antrenorilor de a face performanță în sport, eforturile depuse și a meritelor acestora.

Rezultatele obținute de către sportivi au adus colegiului:

Aur la:

– Triatlon (prima etapă)
– Handbal
– Șah (prima etapă)
– Orientare echipe – feminin (prima etapă)

Argint la:

– Tir (prima etapă)
– Orientare – ștafetă(prima etapă)
– Orientare – echipe masculin (prima etapă)
– Minifotbal (prima etapă)
– Volei feminin și volei masculin

Bronz la:

– Atletism
– Cros – echipă
– Tenis de masă

La individual au fost obținute clasări pe podium astfel:

– Elev sergent major Alexandra Kiss – Locul I la șah
– Elev caporal Ciuciu Raluca – Locul I orientare individual – feminin
– Elev fruntaș Eduard Jude – Locul II șah
– Elev sergent Bianca Clețoc – Locul II săritura în lungime
– Elev sergent Dragoș Iuga – Locul II săritura în lungime
– Elev sergent sergent Alexandru Cociș – Locul I aruncarea greutății
– Elev sergent Ștefan Mocanu – Locul III aruncarea greutății
– Elev sergent Tudor Moga – Locul II la tenis de masă

De pregătirea sportivilor s-au ocupat următorii instructori, profesori și antrenori: locotenent Alexandru Simion (șah), locotenent Cătălin Bobar (tir), maistru militar clasa a IV-a Marius Rusz (orientare), sergent major Florin Lazăr (aruncarea grenadei), Felicia Vancea (volei), Geanina Ilie (triatlon, cros, atletism), Dorin Oltean (handbal), Florin Grozav (minifotbal și tenis de masă) și Valentin Urian (baschet). Loturile s-au aflat sub coordonarea locotenent-colonelului Lucian Moldovan și a locotenentului Cristi Popa.

Felicitări tuturor!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Ingrid Muntean, elevă a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Concursului de Biologie „George Emil Palade”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Ingrid Muntean este elevă la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, în clasa a VI-a B. Tânăra a obținut un rezultat deosebit la faza județeană a Concursului de Biologie „George Emil Palade” și s-a calificat la etapa națională.

„Felicitări elevei FEKETE-MUNTEAN INGRID din clasa a VI- a B de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, pregătită de către doamna profesor Țăran Ileana, pentru rezultatul deosebit obținut în cadrul Concursului Național de Biologie “ G.E.Palade” – Faza Județeană – calificându-se astfel, la Etapa Națională. Mult succes în continuare!”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din  Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Iulia Laza, elevă a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, mențiune la faza județeană a Concursului Național „Educație pentru sănătate”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Activitățile extracurriculare provoacă elevii să pășească dincolo de paginile manualului de la clasă și să studieze în profunzime un anumit subiect, valorifică și dezvoltă interesele și aptitudinile acestora, contribuind și la optimizarea procesului de învățământ.

Concursul Național „Educație pentru sănătate” i-a oferit elevei caporal Iulia Laza (clasa a X-a) posibilitatea de a-și lărgi sfera informațională în ceea ce privește adoptarea unui stil de viață sănătos.

„Prin participarea la acest concurs am avut posibilitatea de accesa mai multe perspective ale unui stil de viață sănătos cum ar fi: nutriția, consumul optim de apă, beneficiile mișcării, importanța odihnei, gestionarea emoțiilor, etc. Această activitate extracurriculară mi-a îmbogățit atât cunoștințele teoretice cât mai ales cele practice. Informațiile dobândite, deși nu se învață la școală, sunt foarte folositoare în viața de zi cu zi. Prin pregătirea pentru acest concurs consider că am avut parte de o experiență benefică. Recomand oricărei persoane implicarea în cât mai multe activități pentru lărgirea orizontului personal și pentru o bună dezvoltare holistică”, a spus Iulia, care s-a pregătit sub coordonarea doamnei profesoare Adela Tudor.

Concursul Național „Educație pentru sănătate” promovează principiile educației pentru sănătate prin valorificarea potențialului creativ al elevilor și dezvoltarea capacității acestora de a rezolva situații problemă privind sănătatea și mediul.

Felicitări pentru implicare și pentru rezultatul obținut!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia