185 de ani de la naşterea economistului Dionisie Pop Marţian marcați la Colegiul Economic din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

colegiul-economic-185-ani-nastere-dionisie-pop-martianColegiul Economic din Alba Iulia a sărbătorit, astăzi, împlinirea a 185 de ani de la naşterea economistului Dionisie Pop Marţian, a cărui nume îl poartă colegiul încă din anul 2000.

Momentul aniversar a fost marcat prin organizarea unui proiect educativ intitulat ”Dionisie Pop Marţian – întemeietor al ştiinţei şi învãţãmântului economic românesc”. Elevii au prezentat materiale Power Point despre viaţa şi activitatea lui Dionisie Pop Marţian,  un scurt istoric al colegiului, dar şi activităţi din cadrul acestuia. De asemenea, au fost realizate planşe informative legate de personalitatea economistului Dionisie Pop Marţian.

Colegiul Economic a sărbătorit, prin proiectul educativ ”Dionisie Pop Marţian – întemeietor al ştiinţei şi învãţãmântului economic românesc” împlinirea a 185 de ani de la nașterea economistului Dionisie Pop Marțian.

În urmă cu 185 de ani (1829) s-a născut la Ponorul Albei, Dionisie Pop Marţian, personalitate marcantă a revoluţiei de la 1848 din Transilvania şi a ştiinţei economice româneşti din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Coordonatorii proiectului, dir. prof. Anca Dan, prof. Ghiușan Adina și prof. Lavinia Dobra, şi-au propus dezvoltarea abilităţilor de comunicare în scris și oral;  îmbogățirea cunoștințelor despre personalitatea al cărui nume îl poartă școala la care învață; stăpânirea practicilor actuale de documentare și informare; finalizarea unui demers de cercetare și documentare printr-un produs: prezentare PPT și planșe, precum și deschiderea de noi orizonturi, prin participarea la o conferință internatională de specialitate, ca mijloc de învățare și socializare.

Proiectul  a constat  în desfășurarea unui moment aniversar al elevilor și profesorilor în Centrul de Documentare și Informare, vineri, 7 noiembrie 2014 începând cu ora 13.00 , împreună cu prof. coordonatori Ghiușan Adina, Chinde Claudia şi Ungureanu Irina.  Echipe de elevi, din clasa a XII D, au prezentat  un material Power Point despre viața și activitatea lui Dionisie Pop Marțian precum și un scurt istoric al Colegiului.

De asemenea, elevii au prezentat și un material video ”Noi în imagini – activități ale Colegiului Economic dincolo de barierele timpului”. Elevi din clasele IX A, X B, IX D, X A au realizat planșe informative legate de personalitatea  economistului Dionisie Pop Marțian, despre care Mihail Kogălniceanu spunea “este singurul om care a înzestrat ţara şi literatura noastră cu cărţi de statistică şi a organizat statistica pe care o avem”.

Tot vineri, un număr de 30 de elevi ai colegiului, împreună cu directorul Anca Dan și cu profesorii de specialitate Beca Felicia, Ciocan Carmen, Popa Victoria au participat la Conferința Internațională ”Intergrative approaches to a smart, sustainable and inclusive growth”, organizată de Departamentul de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității 1 Decembrie 1918.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.