Rămâi conectat

Actualitate

188 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 10 octombrie 2021, în județul Alba. Bilanțul urcă la 25.160 persoane infectate și 724 decese

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 10 octombrie 2021, în județul Alba au fost raportate 188 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 25.160 de persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea 22.263 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 724 decese.

În ultimele 24 de ore a fost înregistrate două trei noi decese ale unor persoane diagnosticate cu COVID-19. Este vorba despre un bărbat, de 67 de ani, din Stremț, vaccinat, cu multiple comorbidități, un bărbat de 69 de ani, din Cugir, nevaccinat, cu multiple comorbidități și o femeie de 80 de ani, din Sâncel, nevaccinată, cu multiple comorbidități.

Sâmbătă, în Alba au fost prelucrate în total 565 de teste, 301 de teste PCR și 264 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 296.991, mai exact, 266.412 de teste PCR și 30.579 de teste rapide.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat cercetat de polițiști din Alba Iulia, după ce și-a agresat concubina

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Joi, 16 mai 2024, în jurul orei 18.40, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată, prin 112, de către o femeie de 47 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, în după amiaza zilei de 16 mai, în timp ce se afla la locuința sa, femeia ar fi fost agresată de către concubinul său, pe fondul unor discuții contradictorii.

Față de bărbat, a fost emis ordin de protecție provizoriu prin care i-a fost interzis să se apropie de partenera sa și a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Protest declanșat la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Vezi ce revendică salariații

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Vineri, 17 mai 2024, între orele 09:30 – 10:30, angajații din ARHIVELE NAȚIONALE – SERVICIUL JUDEȚEAN ALBA au decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul. Angajații din Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba, alături de colegii din toată țara, își exprimă profunda nemulțumire față de discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparație cu colegii lor din alte instituții județene.

Din luna ianuarie 2024, s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile deconcentrate din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepanțelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale.

În pofida eforturilor depuse încă de la începutul anului și a demersurilor legale inițiate, cerințele pentru o salarizare echitabilă și respectarea drepturilor legitime ale salariaților din serviciile județene ale Arhivelor Naționale nu s-au finalizat printr-un act normativ.

Acțiunea de astăzi este concepută ca un prim semnal pentru guvernanți. Protestele vor continua până când DREPTURILE NOASTRE vor fi recunoscute și NEDREPTATEA SALARIALĂ va fi înlăăturată.
În acest sens, următoarea acțiune va fi organizarea unui miting la sediul Guvernului României, în data de 23.05.2024, cu participarea salariaților din toată țara.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Angajații din cadrul APM Alba continuă protestul început ieri. Activitatea a fost întreruptă și astăzi, timp de 2 ore

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Angajații APM Alba au continuat și astăzi protestul început ieri, pentru a atrage atenția guvernanților asupra nemulțumirilor lor. Activitatea în cadrul agenției a fost întreruptă vineri timp de 2 ore.

Angajații din cadrul APM Alba vor continua protestul până când drepturilor lor vor fi recunoscute și discriminarea salarială va fi înlăturată! Astăzi 17.05.2024, intre orele 10:00-12:00, activitate din cadrul agenției, va fi întreruptă!

Aproximativ 1400 de salariați din întreaga țară, sunt profund indignați de discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii lor din alte agenții și instituții județene, cărora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023.

Agențiile pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. „Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia