19 poeți din „Lista lui Manolescu” au recitat din creațiile lor, în cadrul Galei Poeziei Române Contemporane 2017 de la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Cea de-a VII-a ediție a Galei Poeziei Românești Contemporane s-a desfășurat, astăzi, pe Aleea Muzeului Național al Unirii, din Cetatea Alba Carolina. Evenimentul a reunit la Alba Iulia 19 poeți din lista istoricului și criticului literar Nicolae Manolescu, care, într-o atmosferă destinsă, au celebrat poezia prin recitaluri de creații proprii.  

Gala a debutat cu începere de la ora 18.00 și a adunat zeci de persoane, scriitori, istorici, bibliotecari, dar şi simpli iubitori de poezie.

Pe lângă regalul de poezie, cei prezenți au avut parte și de momente muzicale oferite de soprana Raluca Lucia Cîmpean, violonistul Liviu Cernat și pianistul Ovidiu Pârjol.

Amfitrionul evenimentului a fost, și de această dată, criticul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România.

Gala Poeziei Românești Contemporane este organizată de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și se desfășoară sub egida Uniunii Scriitorilor din România, filiala Alba-Hunedoara, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro