5400 de persoane defavorizate din Alba Iulia vor beneficia de ajutoare alimentare de la UE

Îndosariat în: Actualitate |

ajutoare-ue-alba-iuliaÎncepând de ieri, Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia a început distribuirea alimentelor gratuite de la UE către persoanele defavorizate. 

5400 de beneficiari primesc câte un pachet conţinând 9 produse (făină, mălai, paste, ulei, zahăr, roşii în suc propriu, zacuscă, miere şi conserve de carne). La momentul actual, la Alba Iulia au sosit şi sunt depozitate toate alimentele, în afară de mierea polifloră depistată neconformă, care urmează să fie înlocuită.

Categoriile de persoane care vor primi alimente de la UE sunt:  beneficiarii de ajutor social, pensionari cu pensie până la 400 de lei, persoane cu handicap accentuat şi grav, adulţi şi copii , neinstituţionalizaţi şi şomerii atât cei indemnizaţi cât şi cei neindemnizaţi.

Fiecare dintre beneficiari primeşte: 18 kg de făină albă, 10 kg de mălai, 1 kg de paste făinoase, 6 litri de ulei, 3 kg de zahăr, 0,25 kg de miere, 1,6 kg de roşii în suc propriu , 0,8 kg de zacuscă şi 1,2 kg de conserve de carne.

La fel ca şi în anii trecuţi, pentru a intra în posesia alimentelor beneficiarii trebuie să se prezinte cu buletinul sau cartea de identitate la Centrul de Zi pentru Vârstnici, situat pe strada Libertăţii nr. 21. Acolo vor primi un bon, cu care va trebui să meargă  la depozitul de pe strada Iaşilor nr. 71, lângă Gara CFR, de unde vor putea ridica pachetele cu produse alimentare. Punctul de distribuire va fi semnalizat cu săgeţi şi indicatoare.

Pentru a evita diverse neînţelegeri din experienţa anilor trecuţi, oamenii sunt rugaţi ca în aceeaşi zi  în care îşi ridică bonurile să-şi ridice şi produsele.

Cei care nu au nevoie de aceste ajutoare sau doresc să le doneze unor persoane mai nevoiaşe sunt rugaţi să se adreseze Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia pentru a rezolva acest lucru.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.