7 echipe de preșcolari din Alba Iulia au demonstrat că știu regulile de circulație

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

micii-pietoni-alba-iulia-2014În cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia s-a desfășurat, astăzi, concursul „Micii pietoni”, la care au participat 7 echipe cu câte 3 preşcolari, de la grădiniţele din Alba Iulia.

Participanţii au parcurs 3 probe, una de cunoştinţe despre regulile de circulaţie pietonală, o simulare de parcurgere a unui traseu iar la ultima probă, copii au avut posibilitatea să aleagă între a recita o poezie sau a interpreta un cântec cu tematică rutieră.

Copiii au demonstrat cunoştinţe temeinice privind regulile de circulaţie dar şi semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni iar la final, toţi au primit permise de buni pietoni.

Câştigătoarea concursului fost echipa Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 8, urmată de echipa Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 12 şi Grădiniţa cu Program Prelungit Scufiţa Roşie.

Copii din echipele de pe podium au fost medaliaţi şi toţi participanţii la concurs au primit premii constând în jocuri educative şi rachete de badminton puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Alba.

Activităţile desfășurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie, continuă şi mâine, 30 mai, când la sediul Inspectoratului, între orele 10,00 – 12,00, va fi organizată „Ziua Porţilor Deschise” iar la Cugir, pe b-dul Alexandru Sahia, va avea loc concursul de desene pe asfalt „O lume de copii – O lume sigură”.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.