82 de arbori ornamentali aduși din Ungaria vor fi plantați pe străzile și în parcurile din Alba Iulia

Îndosariat în: Administrație |

arbori-ornamentali-ungaria-alba-iulia82 de arbori ornamentali au sosit astăzi la Alba Iulia direct din pepinierele silvice din Ungaria și urmează a fie plantaţi în oraş. Achiziţia s-a derulat în baza contractelor existente cu Salprest şi Luxor, responsabile de întreţinerea spaţiilor verzi pe loturile respective.

Potrivit reprezentanților administrației locale arborii au următoarele caracteristici biologice: grosimea trunchiului între 20 şi 25 cm, înălţimea de minim 6m, suprafaţa balotului 70 cm. Costul investiţiei este de 123. 765 de lei, cu tot cu TVA. Preţul include de asemenea transportul şi operaţiunile de plantare.

Speciile achiziţionate sunt Tilia Americană şi Acer Platanoides. Arborii sunt pregătiţi să fie plantaţi în zona Cetate, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, în Parcul Unirii şi în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Restul copacilor vor fi plantaţi în zona Centru, în Parcul Caragiale, în zona Casei de Cultură a Studenţilor şi pe străzile Octavian Goga şi Nicolae Bălcescu.

Aşa cum am mai spus avem un plan organizat cu acţiuni prin care oraşul nostru va fi mai verde şi mai atrăgător. Iar aceasta campanie presupune împlinirea unei promisiuni pe care am făcut-o: aceea că la sfârşitul unei lungi perioade de modernizare a oraşului vom trece, aşa cum este şi firesc, la definirea lui din punct de vedere al vegetaţiei şi mediului. Nu spun că prin tot acest efort vom intra în galeria oraşelor care nu mai au probleme din acest punct de vedere, dar cu siguranţă 700 de arbori plantaţi în ultimii doi ani înseamnă mult. Zonele de plantare din acest sezon vor echilibra campaniile de până acum. Practic în parcul din centru (Caragiale) a trebuit să înlăturăm vegetaţia cu risc, arbori vechi care puneau probleme şi să înlocuim ce s-a tăiat. Cu siguranţă în asemnea momente se vor găsi destui “prieteni” care să combată pentru că asta este natura lor. Albaiulienii vor trăi şi se vor plimba într-un oraş tot mai verde, iar noi vom continua să ne preocupăm de orizontul “verde” al oraşului odată cu dezvoltarea lui”, a declarat primarul Mircea Hava.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.