95 ani de la înfințarea Colegiului Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

95-ani-colegiul-militar-alba-iuliaLa data de 1 noiembrie 2014, Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Cetatea Marii Uniri va aniversa 95 de ani de la înființare.

Așa cum este firesc, astfel de evenimente, deosebit de importante din viața unei instituții, sunt precedate de activități, manifestări, întâlniri, sesiuni de comunicări, competiții etc. toate menite să cinstească memoria și gloria patronului spiritual, dar și bogăția tradițiilor generațiilor anterioare.

Pe parcursul lunii octombrie au avut loc întrecerile sportive interne la atletism, baschet, volei, handbal și tenis de masă în cadrul Cupei ”Mihai Viteazul”. Apoi, ecourile cântecului patriotic-ostășesc s-au perpetuat în permanență pe platoul colegiului în cadrul concursului, devenit tradițional, sub numele ,,Instrucție cu cântec”. După aceea, talentele iubitorilor esteticului și frumosului și-au încrucișat penelul sau penița în cadrul concursului de grafică, desen și caricatură ,,Coala și penița” cu prima ediție în anul 1992, sub îndrumarea cunoscutului caricaturist Cristi Vecerdea Criv, absolventul colegiului nostru promoția 1978.

La fel de importantă și interesantă este și sesiunea de referate și comunicări a elevilor și cea de comunicări științifice a cadrelor didactice și militare ce se va desfășura în săptămâna premergătoare aniversării.  An de an, conținutul științific și forma de prezentare a lucrărilor a dovedit maturitate și pasiune în abordarea unor subiecte de interes general. Acest fapt certifică preocupările variate ale elevilor, preocupări care se regăsesc atât în disciplinele de învățământ cât și în domeniile comune acestora.

Toate acestea vor culmina cu ceremonialul aniversar, din data de 7 noiembrie, în cadrul căruia, un moment deosebit de important, va fi acela al decorării Drapelului de Luptă al colegiului.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.