A început “Tabăra de Muzică” la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

tabara-de-muzica-la-alba-iuliaŞapte studiouri, vedete, tineri talentaţi, muzică “pe pâine”, inspiraţie,  multă muncă, creativitate, distracţie şi… hit-uri la final. Cam aşa se poate descrie în câteva cuvinte ceea ce se va întâmpla în aceste zile la Alba Iulia. Marius Moga, alături de prietenii săi, a dat startul luni la Tabăra de Muzică, cea de-a doua ediţie, organizată de această dată în “Cealaltă Capitală”.

Timp de 7 zile, peste 50 de tineri atât din oraş cât şi din ţară, care au dorit să lucreze împreună cu celebrul compozitor, albaiulian la origine, vor da tot ce au mai bun din ei în studio-urile amplasate în Alba Mall şi cele mobile, şi vor participa la workshop-uri pe diverse teme, precum tehnica de canto sau improvizaţie scenică. De asemenea, vor avea ocazia să stea de vorbă cu un antrenor de viaţă, care îi va învăţa despre dezvoltarea personală. La finalul taberei, aceştia vor crea câteva hit-uri şi vor organiza, împreună cu liceeni din oraş, o paradă “ca la Rio de Janeiro” în Cetatea Alba Carolina.

Evenimentul de deschidere al Taberei de Muzică a avut loc luni, de la ora 18.00, în sala Ballroom din Centrul Comercial Alba Mall, unde Marius Moga le-a vorbit celor prezenţi despre viaţa lui, evoluţia sa muzicală, şi a ţinut să le mulţumească oficial celor “pe barba” cărora a ajuns aici, părinţilor lui şi profesorului Eugen Hârşu.

Acesta le-a spus tinerilor că a învăţat că ” muzica e o chestie efemeră pentru ascultători şi că dacă vrei să o transformi într-o carieră, să faci din ea o pasiune şi să îţi construieşti viaţa în jurul ei trebuie să fii sever cu tine însăţi”. “Nu ai nicio şansă dacă crezi că muzica e aşa…fluturaş. Fluturaşii sunt pentru cei care ascultă muzica şi trebuie să se bucure de ea, să înţeleagă o emoţie, să înţeleagă mesajul. Cel care o face, părerea mea este că trebuie să se pună pe el pe tavă”, a explicat Marius.

În programul taberei de la Alba Iulia sunt incluse brainstorming-uri de creaţie, jam-session-uri, speech-uri motivaţionale, lecţii de canto, întâlniri cu realizatori de programe radio şi reprezentanţi ai caselor de discuri.

Miercuri şi joi, spre exemplu, sunt organizate workshop-uri de tehnici canto cu Dana Dorian, de la Vocea României, unde tinerii vor învăţa “să conecteze urechea la voce”  şi un workshop de improvizaţie scenică, în care ei vor afla ce înseamnă să transmită energie atât celor aflaţi în faţa scenei, cât şi producătorilor. De asemenea, invitată  în tabără este şi Monica Eugeniu (life coach), un antrenor de viaţă, care îi va învăţa despre dezvoltarea personală şi cum să iasă “din prizonieratul minţii”.

Din programul evenimentelor organizate de Marius Moga la Alba Iulia face parte şi “Marea Gălăgie”. Este vorba despre o competiţie de percuţie, în care au fost provocaţi să participe peste 300 de adolescenţi din 7 licee albaiuliene. Adda, What’s UP, Liviu Teodorescu, Sorana, Loredana Cavasdan, Shift şi Marius Moga antrenează câte o echipă formată din peste 40 liceeni, pentru a câştiga bătălia finală între licee, ţinută în ziua de vineri, 30 mai, pe scena festivalului AlbaFest.

Aceasta se va finaliza, potrivit lui Marius Moga, cu o paradă “ca la Rio de Janeiro”, cu percuţie şi strigături.

“Să faci o tabără de muzică e aşa o provocare în ţara asta, în care oamenii nu sunt obişnuiţi să se adune şi să înveţe cum să creeze, ci mai mult cum să se adune şi să critice. Dar anul trecut am reuşit totuşi, cu chiu cu vai, să facem prima ediţie, pe teritoriu străin, la Păltiniş, şi a doua ediţie m-am gândit să fie organizată la mine acasă. Sunt 50 de copii frumoşi care vor să facă muzică, şi eu ştiu câte bariere şi câţi oameni au spus că nu e ok şi nu poţi face asta. Am auzit multe astfel de vorbe la începutul drumului şi m-am gândit că trebuie să inventez ceva,  un eveiment în care oamenii să poată să înţeleagă că poţi să fii motivat, poţi să ai ambiţie, să visezi că poţi să ajungi departe. În principiu, tabăra acesta nu e doar despre note, e despre viaţă, e despre cum să te hotărăşti că vrei să reuşeşti”, a spus Marius Moga.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.