Academicianul Emil Burzo va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Președintele Filialei Cluj a Academiei Române, academicianul Emil Burzo, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Festivitatea de decernare a titlului are loc miercuri, 14 decembrue, de la ora 13.00, în Sala Senatului a UAB.

Emil Burzo (n. 30 iulie 1935, Moreni, județul Dâmbovița) este un fizician român, profesor universitar, specialist în fizica corpului solid, membru titular al Academiei Române (2009).

A absolvit Liceul „G. Barițiu” din Cluj în 1952, iar în 1958 Institutul Politehnic din Cluj. A urmat, de asemenea, și Facultatea de Fizică de la Universitatea „Babeș-Bolyai”. În perioada 1958-1964 a lucrat la Uzinele Carbochim din Cluj, iar din 1964 a ocupat prin concurs postul de inginer la atelierele didactice de la Universitatea „Babeș-Bolyai”.

În anul 1970 și-a susținut teza de doctorat la Universitatea din Timișoara. În anul 1970 s-a transferat la Institutul de Fizică Atomică din București. Din 1990, devine profesor la Facultatea de Fizică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, precum și decan în perioada 1992-2000.

În prezent este director al Centrului de Excelență Fizica Corpului Solid (atestat de MEC) și al Bazei de Cercetare cu Utilizatori Multipli. De asemenea, este președintele Filialei din Cluj a Academiei Române.

Potrivit purtătorului de cuvânt al universității din Alba Iulia, Diana Câmpan, după festivitate va fi primit un grup de colindători.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro