Acțiune comună a polițiștilor rutieri și a reprezentanților RAR de verificare a taximetriştilor din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

verificare-taxiuri-alba-iulia-sep-2016Poliţiştii şi reprezentanţii RAR au verificat peste 50 de taximetre din Alba Iulia, în cadrul unei acţiuni ce a avut ca scop creşterea siguranţei circulaţiei cu acest tip de mijloc de transport precum şi verificarea modului în care este respectată legislaţia din domeniu.

La data de 27.09.2016, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, împreună cu poliţiştii rutieri din Alba Iulia şi reprezentanţi ai Registrului Auto Roman Alba, au organizat, pe raza municipiului Alba Iulia, o acţiune de verificare a modului în care se desfăşoară transportul public de persoane, în regim taxi. Acţiunea a vizat atât verificarea stării tehnice a autoturismelor cât şi modul în care este respectată legislaţia aplicabilă acestui domeniu de activitate.

În cele 12 ore de acţiune, au fost verificate 56 de taximetre şi au fost constatate 18 abateri contravenţionale ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 5.250 lei, De asemenea, au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare.

Dintre tipurile de abateri sancţionate amintim viteza excesivă, neportul centurii de siguranţă, emiterea de noxe peste valoarea admisă, folosirea unor anvelope uzate, prezenţa unor defecţiuni tehnice dar şi abateri de la Legea 38 din 2003 privind transportul în regim taxi.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.