Acțiune de sensibilizare a cetățenilor asupra necesității colectării selective, desfășurată de prichindeii de la Grădinița „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

„Agenții” Patrulei de Reciclare de la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia au invitat vineri, locuitorii orașului să colecteze selectiv deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) ca gest responsabil față de mediul înconjurător și față de comunitate.

Purtând mesaje ca: „Ai grijă de acest pamânt!”, „Nouă ne pasă! Ție?”, „Vrem o planetă mai curată!”, micuții au reușit să sensibilizeze locuitorii orașului asupra necesității colectării selective în vederea reducerii poluării.

Acţiunea se regăseşte în parteneriatul pe care grădiniţa îl are cu Direcţia Silvică Alba.

Tot în acest sens, Grădinița „Dumbrava Minunată”, a organizat, în parteneriat cu RoRec Alba Iulia, în perioada ianuarie-februarie 2017, o acțiune de colectare a deșeurilor electonice, electrice și electrocasnice (DEEE), în cadrul căreia copiii și părinții au adus obiecte electronice și electrocasnice uzate, baterii, becuri, care s-au colectat în incinta grădiniței.

Pentru elecrocasnicele foarte mari părinții au lăsat adresele, iar reprezentanții RoRec le-au ridicat de la domiciliu.

Următoarea acțiune a Patrulei va consta în colectarea PET-urilor, precum și o acțiune de informare a copiilor și părinților în legătură cu produsele ce se pot obține din materialele reciclabile.

Sub deviza „Deși suntem mici , putem face lucruri mărețe”, preșcolarii alături de educatoare și părinti speră să responsabilizeze locuitorii orașului în legătură cu importanța colectarii selective a deșeurilor.

Director, prof.înv.preşc. Hăjmăşan Aurora
Resp. promovare imagine: prof.înv.preşc. Nicola Nicoleta Alina

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro