Acțiuni educaționale și recreeative pentru copii de la Centrul Educaţional “Sfântul Nicolae” din Alba Iulia pe Dealul Mamut

Îndosariat în: Actualitate |

filo25 de copii de la Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia s-au bucurat zilele trecute de activităţi pline de aventură menite să le dezvolte curajul, lucrul în echipă, abilităţile de comunicare şi să îi responsabilizeze personal şi social. Cei 25 de beneficiari ai centrului educaţional au petrecut câteva ore în zona cu ateliere şi trasee de dezvoltare personală amenajate pe Dealul Mamut din Alba Iulia.

Mai întâi, copiii au urmat un “atelier şcoală” în cadrul căruia au învăţat cum să folosească echipamentul de protecţie şi ce reguli trebuie să respecte. Ulterior copiii din Alba Iulia au participat la modulul de dezvoltare a curajului prin care fiecare copil a fost pus în faţa unei alte modalităţi de obţinere a succesului, în afara mediului şcolar.  ”Atelierele educaţionale” sunt înfiinţate în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”, proiect derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia la nivelul regiunilor Centru şi Vest şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acestea presupun trasee alcătuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloane pe care le poţi parcurge folosind echipamentul corespunzător de alpinism prin traversare sau căţărare. Elementele traseelor sunt construite din cabluri, corzi şi grinzi, care corespund standardelor europene.

Proiectul „Reţea interregională de centre educaţionale” este implementat în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei, DGASPC Alba, DGASPC Mureş, DGASPC Timiş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Asociaţia Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin. Prin acest proiect a luat naştere cea mai mare reţea de centre educaţionale din Patriarhia Ortodoxă Română, într-un context în care societatea românească se confruntă cu grave probleme sociale şi economice precum şi cu o degradare tot mai accentuată a valorilor morale şi spirituale. Scopul proiectului este prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru şi Vest. Proiectul a presupus înfiinţarea a 16 centre educaţionale respectiv în judeţul Alba la Alba Iulia, Baia de Arieş, Aiud, Ocna Mureş, Sebeş, Valea Lungă, Roşia de Secaş, Silivaş, în judeţul Mureş la Luduş, Sângeru de Pădure, Reghin şi în Timiş la Timişoara, Deta, Lugoj, Sânnicolau Mare şi Făget. În cadrul acestora sunt beneficiari câte 25 de copii din familii sărace sau aflaţi în risc de abandon şcolar. Aceştia beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar. De asemenea, copiii primesc şi burse sociale, rechizite şi materiale didactice.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.