Activitate dedicată „Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli” organizată la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

??????????Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Alba și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba au desfășurat astăzi, 29 ianuarie 2015, la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Alba Iulia, o activitate dedicată „Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli”, cuprinsă în programul Campaniei naţionale de prevenire „Copilărie fără delincvenţă”.

Potrivit IPJ Alba, “joi, 29 ianuarie 2015, polițiști din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Alba și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba au fost prezenți în mijlocul elevilor de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, pentru a marca „Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli”.

Cu această ocazie, peste 300 de elevi din clasele V – VII, beneficiari ai Campaniei „Copilărie fără delincvență”, au fost îndemnaţi să adopte un comportament nonviolent în orice împrejurare și să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

Elevii „Consiliului  de Prevenire a Delincvenţei Juvenile”,  au dat citire  Declaraţiei Împotriva Violenţei în Şcoală” elaborată de ei, cu sprijinul cadrelor didactice, fiecare elev primind câte un exemplar din această declaraţie precum şi un semn de carte cu următorul mesaj:„PRIETENIA este o soluție, VIOLENȚA este o capcană”.

Elevii au avut ocazia să viziteze Bibliobuzul, pus la dispoziția lor de Consiliul Județean Alba, să consulte cărţile din biblioteca pe roţi, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba le-au oferit cărţi şi materiale informative.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.