Administraţia locală intenționeaza să lanseze un parteneriat cu ONG-urile pentru dezvoltarea municipiului Alba Iulia

Îndosariat în: Administrație |

Primarul Mircea Hava se va întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţi ai asociaţiilor şi fundaţiilor care activează în mediul neguvernamental, pe raza municipiului Alba Iulia.

Potrivit purtătorului de cuvânt Mihai Coșer, întâlnirea are menirea de a trasa un mod de lucru între administraţia locală şi ONG-uri pentru susţinerea proiectelor elaborate de către acestea, privind accesarea de fonduri nerambursabile. Primăria ar putea avea calitatea de partener în aceste proiecte, susţinând astfel o cotă necesară cofinanţării, în cazul în care aceste proiecte subscriu nevoilor de dezvoltare ale municipiului, respectiv întrunesc aspecte care concura la completarea proiectelor realizate de către municipalitate.

În egală măsură participanţii vor fi consultaţi şi informaţi cu privire la mecanismele de finanţare nerambursabilă din legislaţia naţională de care dispune administraţia locală. Acestea pot fi folosite ca instrumente de lucru pentru atingerea obiectivelor ONG-urilor.

Vom susţine cofinanţarea proiectelor din fonduri nerambursabile publice şi private, care vin în sprijinul albaiulienilor şi pe care le vom regăsi implementate aici, în oraş. Cunoaştem probleme de finanţare ale sectorului neguvernamental şi vrem să ajutăm acolo unde se dovedeşte seriozitate şi utilitate. Această primă întâlnire şi următoarele care îi vor succede vizează şi consolidarea unei metodologii de lucru şi relaţionare între primărie şi mediul neguvernamental, care va reflectă un punct comun acestor două părţi, supus aprobării Consiliului Local şi utilizat ulterior în cadrul relaţiilor de colaborare.  Desigur, va exista şi o comisie care va evalua solicitările pentru că susţinerea noastră să fie pe deplin justificată”, a declarat primarul Mircea Hava.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.