Administratorii bicicletelor I’Velo se pot declara mulţumiţi după prima săptămână de business la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

ivelo-14-apr-2014Deşi în ultima săptămână vremea nu a fost tocmai propice, bicicletele I’Velo au fost mai tot timpul închiriate, duminică în jurul amiezii, cine voia să „pedaleze” trebuia să aştepte cel puţin o oră, pentru că toate cele 70 de biciclete au fost închiriate. Chiar şi în timpul săptămânii, în Cetatea Alba Carolina este plin de biciclete galbene. După mai puţin de 7 zile de când sunt date în folosinţă bicicletele sunt în condiţii bune, o parte din ele au rămas fără stop, iar una a fost pe jantă.

În Alba Iulia, la ora actuală, există amenajaţi aproximativ 20 de kilometri de piste de biciclete (înspre Miceşti, la ieşirea spre Cluj, pe Bulevardul Transilvaniei,  Cetatea Alba Carolina, zona Mamut – Parcul Dendrologic).

Staţia se află în Parcul Unirii din Cetate, in fata Casei de Cultura a Sindicatelor, iar amatorii de sport pot închiria biciclete în intervalul orar 11.00 – 20.00, de luni până vineri, (ultima închiriere la ora 19.00) şi 10.00 – 20.00 sâmbăta şi duminica (ultima închiriere la ora 19.00).

Bicicletele I’Velo sunt disponibile atât contra cost, cât şi gratuit. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv al talonului de pensie. În sezonul 2014, centrele “I‘Velo’’ vor putea fi găsite în Bucureşti – parcul Herăstrău – Piaţa Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf şi Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Sincai, dar şi în tara, în oraşele: Iaşi – Parcul Copou, Braşov – Piaţa Sfatului, Constanta – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an şi la Alba Iulia – Piaţa Unirii.

“I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania şi are ca misiune introducerea graduala a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere, cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.