Agent de asigurări din Alba Iulia reținut de polițiști pentru înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale

Îndosariat în: Actualitate |

Ieri, 23 mai 2018, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminlalității Economice din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au efectuat două percheziţii, la domiciliul şi în locaţia unde îşi are biroul un agent de asigurări din Alba Iulia, bănuit de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a rezultat că, în perioada august 2014 – februarie 2018, bărbatul, în vârstă de 60 de ani, ar fi încheiat, în fals, două polițe de asigurare obligatorie şi 6 poliție de asigurare facultativă aferente unor imobile, fiecare cu valabilitate de un an, pe care nu le-ar fi înregistrat în bazele de date ale asiguratorului.

Totodată, pe numele aceleiași persoane, bărbatul ar fi întocmit, în fals, un număr de două poliție de asigurare RCA, în care a consemnat termenul de valabilitate de un an, dar pe care le-a înregistrat în evidențele asiguratorului pe o perioadă de 30 zile.

În activitatea infracțională, bărbatul s-ar fi folosit de formulare de poliţe de asigurare şi chitanţe fictive, ce purtau însemnele unei societăţi de asigurări, creând, astfel, aparenţa legalităţii operaţiunilor efectuate.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au găsit 158 de poliţe de asigurări falsificate.

Prejudiciul estimat, rezultat din comiterea infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri oficiale este de 53.886 lei.

Faţă de bărbatul bănuit ce comiterea faptelor, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 24 mai, să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii sale activităţi infracționale, identificarea tuturor victimelor şi recuperarea prejudiciilor.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.