Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a organizat, astăzi, Bursa generală a locurilor de muncă la Alba Iulia

Îndosariat în: Economie |

bursa-locurilor-de-munca-alba-iulia-apr-2016La eveniment au participat 28 de agenți economici din județ care au oferit în total 364 de locuri de muncă, dintre care  38 pentru persoanele cu studii superioare. La final, în vederea angajării au fost selectate doar 63 de persoane.

Acţiunea s-a derulat în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918”, cu începere de la ora 9.30, în sala de conferinţe PAEM din Alba Iulia (zona piață centru).

Potrivit AJOFM, la Bursa locurilor de muncă au participat 472 de persoane din care 26 marginalizate social. Deși, în vederea participării la bursă au fost contactaţi 256 de agenţi economici din județ, din care 6 angajatori de inserţie, doar 28 au venit cu oferte pentru cei aflați în căutarea unui job.

Se caută ingineri şi economişti, iar o firmă din Sibiu oferă 12 locuri de muncă pentru economişti. Oferta Star Transmission pentru cetăţenii judeţului cuprinde locuri de muncă pentru operatori CNC, lăcătuşi montatori, ingineri automatizări, ingineri planificare, ingineri calitate, logisticieni, termisşti-tratamentişti, şef birou calitate, mecatronist.  Potrivit reprezentanţilor societăţii, au fost primite multe CV-uri din partea persoanelor interesate să lucreze pe diferite posturi la STC şi puţine din partea inginerilor de care compania are nevoie.

La bursă, la mare căutare au fost muncitorii necalificaţi, dar angajatorii cu care am stat de vorbă ne-au declarat că reuşesc cu greu să găsească personal doritor să ocupe astfel de posturi. Cele mai multe locuri de muncă pentru lucrători necalificaţi are compania SEWS – 20, alte firme prezente la bursă căutând două sau trei persoane fără calificare.

Dintre meseriile destinate persoanelor cu studii medii amintim: confecţioner îmbrăcăminte, confecţioner încălţăminte, dulgher, mecanic auto, agent vânzări, tâmplar, bucătar, ospătar, agent securitate etc.

Potrivit legislaţiei în vigoare, angajatorii pot beneficia de stimultente financiare dacă angajează absolvenţi, şomeri peste 45 de ani sau şomeri părinţi, unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile legale de pensionare, elevi şi studenţi – pe perioada vacanţelor, ucenici, persoane cu handicap şi tineri cu risc de marginalizare

 

 

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.