„Alb-negrii” smulg un punct sub Drăgana: Metalurgistul Cugir – Unirea Alba Iulia 0-0

Îndosariat în: Sport |

În primul „derby de Alba” al returului de campionat, sub Drăgana, remiză albă între Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia, dar și două eliminări, câte una din fiecare tabără, M. Neagu (78), respectiv Lăsconi (62).

În primul act “alb-negrii” au avut marile oportunități, echipa lui Bicheși fiind substanțial schimbată în bine comparativ cu partida pierdută cu Comuna Recea, iar la reluare a fost duelul portarilor Crivăț – Căt. Suciu, amii cu intervenții excelente. Ambele combatante rămân fără victorie în primăvara fotbalistică, antrenorul Adrian Bicheși reușind primul rezultat pozitiv pe banca grupării din Cetatea Marii Uniri.

Pe lângă debutul italianului De Marco în formula albaiuliană, după acest meci, Unirea rămâne invincibilă în disputele cu conjudețenele, iar cugirenii nu au reușit să câștige asemenea dueluri. Din minutul 62, vizitatorii au evoluat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Lăsconi (cumul de avertimente, primul primit în minutul 38). Egalitatea numerică s-a restabilit după “roșul” primit de M. Neagu (galbene 75 și 78)!

Cugir și Unirea Alba Iulia, echipe ce nu au cunoscut gustul succesului în runda inaugurală a returului. Și, din acest punct de vedere, dincolo de orgoliile inerente unui asemenea duel județean, se anunță o presiune suplimentară pentru combatante. În tur, pe “Cetate”, Metalurgistul a condus cu 1-0 (gol Făgărășanu în minutul 28), a controlat ostilitățile, dar a primit două goluri în câteva zeci de secunde, I. Grozav și Davidaș (min. 78 și 79), iar oponenții au reușit prima victorie stagională!

• Lăsconi, eliminat în minutul 62, M. Neagu, „roșu” în minutul 78

În minutul 71, Crivăț se opune magistral la o lovitură liberă executată de I.  Grozav, de la mare distanță, respingând în corner! Peste două minute a fost rândul lui Căt. Suciu să intervină salutar la sutul cu efect trimis de Făgărășanu de la 15 metri, golheterul cugirean având o cursă excelentă de 60 de metri, pe partea stângă! La faza următoare, Codrea a înscris, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Cugirul domină, Căt. Suciu respingând de sub bară „torpila” lui M. Neagu (min. 78). M. Codrea (86) are o altă ocazie, dar a tras din întoarcere, de la 12 metri, alături!

În minutul 51, Șuteu și-a încercat șansa de la distanță, mingea neprinzând cadrul porții. Uniriștii rămân în inferioritate numerică din minutul 62, când Lasconi a primit cartonaș roșu după al doilea avertisment, la un fault asupra lui M. Neagu, precedenul primindu-l în minutul 38. Aspectul jocului s-a schimbat total, Suciu a respins in extremis, în lateral, șutul lui Făgărășanu (89).

În minutul 90, același Făgărășanu a trimis peste, la centrarea lui Itu! În minutul 90+3, Cugirul putea da lovitura, dar Făgărășanu, aflat la doi metri, nu ajuns mingea centrată puternic de Măd. Popa.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.