Alba Iulia nu va găzdui faza națională a concursului “Tinerii dezbat” pentru prima dată în ultimii trei ani

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Elevii din Alba sunt invitaţi să ia parte şi în acest an la concursul naţional “Tinerii dezbat”.

Până în 14 martie tinerii trebuie să se înscrie, urmând ca între 15 şi 19 martie să aibă loc faza judeţeană. După doi ani în care etapa naţională s-a ţinut la Alba Iulia, în 2013 aceasta se va desfăşura la Ploieşti.

Ministerul Educaţiei Naționale împreună cu partenerii săi instituționali lansează cea de-a IV-a ediție a Concursului Național „Tinerii dezbat”. Concursul este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.N. în anul școlar 2012-2013.

Concursul Național „Tinerii dezbat” are drept scop conștientizarea de către tineri a valorilor cetățeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen, etc, care pot constitui bariere în comunicare. „Tinerii dezbat” este un campionat național de dezbateri educaționale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generații pentru participarea activă la viaţa socială.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.