Albaiulianul Andrei Precupescu s-a întors cu medalia de bronz de la Olimpiada Internațională de Germană

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Andrei-PrecupescuLocul 3 obținut la Olimpiada Internațională de Limba Germană nu este o performanță îndeajuns de mare pentru politicieni, reprezentanți ai administrației locale, județene sau pentru conducerea IȘJ, care au considerat că elevul Andrei Precupescu nu merită un mesaj de felicitare. Și nu de puține ori auzim la conferințele de partid, sau la alte întâlniri de politicieni, că organizațiile din care fac parte, pun accent pe tineri valoroși, deoarece ”ei sunt viitorul”.

Se poate spune, și că este o perioadă a concediilor, sau că premiul obținut nu a fost destul de popularizat, însă se poate spune și că absolventul clasei a XI-a s-a calificat la ultima fază a competiției din luna mai, timp în care, desigur, dacă se voia premierea, se putea realiza.

Trecând cu vederea peste aceste mici detalii, cele două săptămâni de ”cantonament” din Germania au reprezentat pentru Precupescu ”mult mai mult decât o olimpiadă, au reprezentat o adevărată experiență de viața: am cunoscut oameni noi, mentalități noi și am legat multe prietenii. Cât despre olimpiada în sine, pot spune că a fost foarte bine și riguros organizată, iar probele mult mai complexe decât în tara. Acolo erau luate în considerare comportamentul și personalitatea. Aici se merge strict pe nivelul de cunoștințe acumulate”, a spus acesta.

Olimpiada a avut loc la Frankfurt, în perioada 3-16 august. Pentru viitor, tânărul își dorește să studieze în Germania, în domeniul științelor comunicării, dar după câțiva ani vrea să revină, pentru că, ”în Romania e nevoie de o schimbare, iar de aceea, Romania are nevoie de oameni”.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.