Alimente, legume și fructe donate de producători și fermieri din județul Alba pentru persoanele fără adăpost și vârstnicii din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Mai mulți producători și fermieri din județul Alba au donat produse alimentare, legume și fructe necesare pentru pregătirea hranei persoanelor fără adăpost și a beneficiarilor Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia.

SC Transeuro SRL, SC Exotic Fruit SRL, Animal Ferma, Asociația Crescătorilor de Ovine județul Alba, SC Albatros SRL și domnul Ioan Popa din localitatea Boz județul Alba au oferit în preajma sărbătorilor de iarnă produse alimentare (carne și produse din carne, lapte și produse din lapte, ouă, legume și fructe) în valoare de 9.511 lei pentru Așezământul social ,,Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte și Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia.

„Întreaga acțiune a fost realizată la inițiativa domnului Gheorghe Lazea, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Alba căruia îi mulțumim pentru sprijinul acordat. În prag de sărbători le urăm tuturor colaboratorilor, sponsorilor și donatorilor ca Sfânta Sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos să le lumineze inimile iar în suflete să se oglindească lumina caldă a iubirii Sale”, a spus părintele coordonator Petru Oneț.

Așezământul social ,Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte găzduiește în această perioadă 43 de persoane. Beneficiari ai centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări. Acestora li se oferă servicii de primire, găzduire temporară şi cantină socială, îngrijire și igienizare. De asemenea, persoanele găzduite aici primesc și consiliere, suport emoţional, sunt informate și orientate pentru a se putea integra socio – profesional. Beneficiarii sunt însoţiți pentru obţinerea unor documente şi acte de identitate sau stare civilă, primesc ajutor material, îmbrăcăminte și asistenţă moral – religioasă.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace şi dependente fizic, lipsite de un sprijin familial, din municipiul Alba Iulia în satisfacerea nevoilor primare (hrană, îmbrăcăminte), medicale, igienico-sanitare, social-administrative şi de relaţionare. Beneficiarilor le sunt oferite următoarele servicii: cantină mobilă, servicii de asistenţă socială, servicii menajere şi gospodăreşti, servicii medicale, consiliere, comunicare, însoţire la medicul de familie şi altele în funcţie de nevoile persoanei vârstnice. Prin intermediul acestui serviciu sunt ocrotiți în această perioadă 35 de vârstnici.

 Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.