Ambasada Elveţiei reprezentată la Alba Iulia la o masă rotundă privind prevenirea abandonului şcolar

Îndosariat în: Actualitate |

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a organizat marţi, 4 iunie, masa rotundă având ca subiect „Sustenabilitatea modelelor dezvoltate: între voință și putință”.

Evenimentul s-a desfășurat în Aula „Sfântul Simion Ștefan” din incinta Palatului Arhiepiscopal din Alba Iulia şi la el au participat Roland Pyton din partea Ambasadei Confederației Elvețiene în România, reprezentanți ai Fundației HEKS România, ai Fundației FAER Reghin și ai autorităților publice județene și locale.

Acest eveniment a marcat încheierea proiectului „Incluziune socială şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a romilor şi a altor grupuri vulnerabile” finanțat de Guvernul Elvețian. Prin intermediul acestui proiect au fost organizate activități de prevenire a abandonului școlar pentru 600 de copii din județul Alba, în cadrul a 14 Centre de prevenire a abandonului școlar și a 12 Centre de zi.

„Această zi este o oportunitate să mulțumim tuturor partenerilor care au muncit foarte mult pentru succesul proiectului. Am vorbit despre HEKS Elveția, HEKS România dar și despre partenerii din proiect Filantropia, Diakonia, Caritas și FAER. Datorită implicării partenerilor am avut mare succes, peste 7.000 de copii au primit ajutor la nivel național pentru a nu abandona școala și pentru a-și îmbunătăți educația. Proiectul a avut și o componentă pentru a sprijini accesul la sănătatea de bază și de asemenea pentru a susține accesul la locuri de muncă și la condiții de locuire mai bune. Elveția este foarte mândră de rezultate. Noi am oferit sprijin financiar, am stabilit câteva obiective ambițioase pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale minorității rome și a altor grupuri vulnerabile și am oferit foarte multă încredere partenerilor noștri locali pentru a găsi cele mai bune soluții, pentru a lucra împreună și pentru a îmbunătăți situația”, a declarat Roland Pyton, directorul Biroului de Cooperare Elvețiană pentru România și Bulgaria.

În cadrul mesei rotunde a avut loc şi o expoziţie de fotografii ce surprind activităţile desfăşurate în cadrul acestui proiect. De asemenea, cei prezenţi la această activitate au sărbătorit împreună cu cei peste o mie de copii ocrotiţi în aşezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Ziua Internaţională a Copilului.

 Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.