Ambasadorul Canadei, Philippe Beaulne, a efectuat astăzi o vizită la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Excelența Sa Philippe Beaulne, ambasador al Canadei în România, prezent astăzi în municipiul Alba Iulia a participat la o întâlnire de lucru cu primarul Mircea Hava, discuțiile vizând în principal situația actuală a investiției de la Roșia Montană.

Au mai fost abordate teme ca regionalizarea sau fondurile europene și dificultățile pe care le întâmpină autoritățile locale în aceasta privință.  Philippe Beaulne a dorit să știe punctul de vedere al primarului legat de referendumul pentru minerit și de posibilitatea ca lucrările de exploatare să fie demarate într-un viitor apropiat.

Încurajăm autoritățile să ia decizii privitor la această investiție în timp util. Mineritul poate fi o soluție pentru România din perspectiva faptului că în Canada resursa umană implicată depășește 300.000 de angajați și venituri de 36 miliarde de dolari pe an. Mineritul poate fi făcut de o manieră corectă, respectând legile. Am fost dezamăgiți de felul în care s-a procedat cu Cuprumin, când în ultimele două zile (n.a. din timpul procedurilor) s-a deraiat inexplicabil. Sperăm ca următoarea dată să fie de bun augur”, a declarat ambasadorul Canadei

Referendumul privind mineritul a fost un act de ipocrizie, să se ascundă indisponibilitatea asumării unei responsabilități politice. Trebuia organizat separat de alegeri. În felul în care s-a procedat s-a creat o confuzie generală pentru cei de acolo, interesați de soarta zonei. A fost un amestec care a lucrat împotriva firescului și a temei supuse referendumului. Totul se rezumă la o decizie politică și voința administrativă a țării de a redeschide mineritul, nu numai la Roșia Montană. Sper ca politicienii de acum să aibă o poziție mai clară în această privință”, a spus Mircea Hava.

În ceea ce privește regionalizarea, primarul municipiului Alba Iulia i-a împărtășit oficialului canadian că și-ar dori ca proiectul să fie abordat pe baze științifice și fără implicarea politicului.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Un răspuns pentru Ambasadorul Canadei, Philippe Beaulne, a efectuat astăzi o vizită la Alba Iulia

  1. prin minerit, prin exploatarea resurselor naturale, tara noastra poate creste mult! avem resurse, avem investitori pregatiti, avem si oameni cu experienta, tot ce trebuie este sa se dea drumul!

    Calin
    07.03.2013 la 13:30
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.