Amendă de 8.000 de lei pentru consilierul local Rareș Buglea (PNL) după ce a cerut pe Facebook sterilizarea femeilor rome

Îndosariat în: Politică |

Rares_BugleaConsiliului National pentru Combaterea Discriminarii a decis astăzi amendarea cu suma de 8.000 de lei, a consilierului local PNL din Alba Iulia, Rareș Buglea, pentru declarațiile acestuia privind sterilizarea femeilor rome si a celor care nu au posibilitatea, nici intenția, să le ofere copiilor lor un nivel minim de trai și  educație, făcute la începutul anului 2013.

În ceea ce privește plângerile penale făcute în acest caz pe numele lui Buglea, “a fost dispusă neinceperea urmarii penale impotriva reclamatului intrucat nu se intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni.”

Potrivit unui comunicat remis presei, Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare de petitii in data de 23.10.2013, a adoptat urmatoarea decizie:

“Postarea unui mesaj pe pagina personala de Facebook a domnului consilier a Municipiului Alba, Rares Buglea, privind necesitatea sterilizariii femeilor rome care nu au conditii sociale pentru cresterea copilului constituie fapta de discriminare conform art. 2, alin. 1, art. 2, alin. 4, art. 15 din O.G. 137/2000 modificata si republicata, (vot in unanimitate a celor prezenti) si a aplicat amenda contraventionala in valoare de 8.000 lei (7 voturi pentru – 1 impotriva).

Colegiu director a solutionat petitia ca urmare a declinarii competentei organului de urmarire penala prin rezolutia din data de 14.10.2013 a Parchetului de pe langa Tribunaul Alba, prin care s-a dispus neinceperea urmarii penale impotriva reclamatului intrucat nu se intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni.

Hotararea motivata va fi comunicata partilor, in termen legal, si este supusa caii de atac in instanta.”

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.