Amenzi de peste 55.000 de lei în doar 5 zile date de ITM Alba, pentru încălcarea legislației muncii

Îndosariat în: Economie |

Controalele efectuate săptămâna trecută de inspectorii de la ITM Alba la agenții economici din județ s-au soldat cu amenzi în valoare totală de 56.600 de lei. Au fost sancționate 18 firme, dintre care 12 pentru abateri în domeniul relațiilor de muncă, 4 pentru muncă nedeclarată și 2 pentru nereguli în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost verificate 66 de unități cu un număr total de 1.309 salariați. Numărul deficiențelor constatate a fost de 245. Au fost depistate 4 persoane care munceau fără forme legale de angajare pentru care s-au aplicat amenzi de câte 10.000 de lei iar pentru alte abateri de la legislația muncii au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 8.600 de lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în muncă au fost controlate 41 de unități constatându-se 70 de deficiențe pentru care s-au aplicat 5 sancțiuni dintre care 2 amenzi în cuantum de 8.000 de lei și 3 avertismente.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.