Andra Ologu legitimată la CS Unirea Alba Iulia a câştigat titlul balcanic cu echipa României

Îndosariat în: Sport |

andra-ologuLa cea de-a VI-a ediţie a Campionatului Balcanic de Alergare Montană de la Vatra Dornei, cu atleţi din şase ţări (România, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Moldova, Turcia), au fost puse în joc tilurile balcanice (individual şi pe echipe), la feminin şi masculin, juniori şi seniori.

Echipa României de senioare, din care a făcut parte şi Andra Ologu (dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia şi CS Universitatea Alba Iulia) a cucerit medaliile de aur. Pe distanţa de 8 kilometri, „tricolorele” au câştigat poziţia de lider atât la individual prin Denisa Dragomir (46:12,00), cât şi pe echipe (alături de Denisa fiind Nicoleta Petrescu, locul 3; timpul 47:33,73 şi Andra Ologu, locul 9; 50:39,70), medaliile de argint revenind Bulgariei (2h 25:15,40), iar cele de bronz Turciei (2h 28:21,20). „Este o premieră lăudabilă pentru Andra. A fost a treia în echipa României şi a punctat, acesta a fost de fapt şi obiectivul ei. Aşteptăm decizia federaţiei în privinţa deplasării întregii echipe la Campionatele Europene de Alergare Montană, din Franţa, la Gap, în 12 iulie”, a spus antrenorul Gabriel Avram (CS Unirea Alba Iulia).

• Criza duce la abandonul senioarelor!

Lăudabil acest rezultat în condiţiile în care sportivele fac performanţă de nivel internaţional deşi nu şi-au primit drepturile de luni bune şi efectiv au ajuns să practice sportul numai de plăcere şi pasiune, fără a le fi recompensată munca. „Clubul a rămas fără niciun ban de o lună de zile. Fetele nu şi-au mai primit indeminizaţia de efort din luna martie, de premii nici nu poate fi vorba. În această situaţie toate senioarele se vor retrage, pentru că nu se mai poate. Ana Rodean a refuzat participarea la Campionatele Naţional de marş din luna iulie, când avea posibilitatea să facă baremul pentru Europene. Nu vrea să ne ajute nimeni, nici Consiliul Judeţean şi nici Primăria municipiului Alba Iulia”, a răbufnit Gabriel Avram.

Urmează, la finele săptămânii, la Bucureşti, Campionatele Naţionale de juniori 1,  la start fiind prezente Gabriela Stoia (800 metri), Mihaela Acatrinei, Bianca Molnar şi Patricia Rojneai (toate în proba de 10.000 metri marş), legitimate la CSŞ Alba Iulia şi CS Unirea. Acest concurs contează drept criteriu de selecţie în vederea stabilirii lotului care va participa la Campionatele Mondiale de atletism pentru juniori 1, în SUA (Eugene, 20-25 iulie).

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.