Antrenament de pregătire a pompierilor desfășurat pe Stadionul Cetate din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

pompieri-antrenamente-stadion-cetatePrin exercitarea atribuțiilor de serviciu, pompierii sunt supuți zilnic la riscuri, fiind mai tot timpul cu focul sau cu apa în spate. Pentru a salva vieți trebuie să fie pregătiți din punct de vedere fizic, o secundă în plus sau în minus la o intervenție poate fi echivalentul salvării sau pierderii unei vieți.

La finalul săptămânii trecute, la primele ore ale dimineții, pompierii din Alba au organizat concursuri sau mai bine zis, antrenamente de pregătire pe stadionul Cetate din Alba Iulia. Una dintre cele patru probe, ”pista cu obstacole pe 100 de metri” a fost surprinsă și de redactorii ziarului Unirea. Și nu a fost una deloc facilă.

Pe o distanță de 100 de metri pompierii au sărit un gard de doi metri, au luat două furtunuri în mâini, au trecut bârna, iar apoi le-au racordat la distribuitori. Timpii scoși au fost între 19 – 24 de secunde.

Celelalte trei probe sunt realizarea dispozitivului la motopompă, scara de fereastră și ștafeta de 4.100 de metri. La proba pista cu obstacole pe 100 de metri au participat 16 persoane, a fost o etapă internă, de pregătire, fără premii, sancțiuni, câștigători sau învinși.

Pompierii constituie o organizație de intervenție și ajutor în cazurile de accidente, inundații, incendii sau alte situații asemănătoare, având ca atribuții evitarea sau reducerea efectului negativ asupra persoanelor, animalelor și bunurilor, precum și organizarea acțiunilor de salvare a acestora.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.