Aproximativ 50 de cadre medicale au protestat astăzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

greva-la-spitalul-judetean-albaÎn cursul acestei dimineți cu începere de la ora 8.00, cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia au protestat pe holul instituţiei fiind nemulţumite în principal de condiţiile financiare. Greva a ţinut până la ora 10.00, iar în acest interval orar s-a asigurat o treime din serviciile medicale, în general urgenţele.

Astăzi în jurul orei 8.30, aproximativ 50 de cadre medicale au protestat pe holul instituţiei spitaliceşti. Conform vicepreşedintelui SANITAS, Graţiela Indreica, cadrele medicale sunt nemulţumite se condiţiile financiare, dar şi de personalul redus din sănătate. „Nu ne aflăm aici pentru că o ducem prea bine. Greva este făcută în condiţiile legale, o treime din serviciile medicale sunt asigurate. O parte dintre cadrele medicale care se află aici, au lucrat azi-noapte. Greva nu este îndreptată împotriva oamenilor”, a spus Graţiela Indreica.

Conform reprezentanţilor Federaţiei Sanitas, organizaţia va continua mişcările de protest până când va obţine ceva concret. În 28 noiembrie este anunţată prima zi de grevă generală în sănătate.

Angajaţii din sistemul sanitar cer alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.