Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia ancheteaza cazul unui preot care ar fi încercat să corupă sexual un minor

Îndosariat în: Actualitate |

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a deschis o anchetă în cazul preotului Cristian Pomohaci, care slujește într-o comună din Mureș, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, după ce o presupusă convorbire între cei doi, care conține propuneri indecente, a apărut pe internet.   

Înregistrarea publicată durează peste 20 de minute, iar în ea se aud două voci, între care una se presupune că este a preotului Pomohaci, care este și interpret de muzică populară, respectiv a unui adolescent de 17 ani.

Spre finalul acesteia, preotul i-ar fi spus băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, ”ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Apoi, preotul i-ar fi propus adolescentului să-i arate organul sexual, căruia îi spune ”ciocan”, și îi promite că va fi remunerat dacă va întreține relații sexuale cu el.

Contactați ziarulunirea.ro, reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au spus că au deschis o anchetă internă în acest caz, iar dacă acuzațiile privind coruperea sexuală se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoție.

Întrebați despre stadiul anchetei privind preotul Cristian Pomohaci și acuzațiile care i se aduc, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a trimis, pentru ziarulunirea.ro, un răspuns scris.

”Referitor la articolul apărut în Ziar de Cluj (ediția online, 23 iunie 2017), prin care preotul Cristian Pomohaci, paroh al Parohiei Moșuni, județul Mureș, este acuzat de faptul că a agresat sexual un minor în vârstă de 17 ani, cerându-i să întrețină relații sexuale cu el în schimbul unor beneficii materiale, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei precizează următoarele: În ultimii ani, preotul Cristian Pomohaci a fost cercetat de către organismele eparhiale competente pentru săvârșirea unor abateri disciplinare în urma cărora a fost sancționat cu dojană arhierească, oprirea totală de la săvârșirea lucrărilor sfinte pe o perioadă determinată de timp și cu canonisirea la o mănăstire pe o perioadă de o lună de zile, conform regulamentelor bisericești în vigoare. Urmare a acuzațiilor care i se aduc părintelui Cristian Pomohaci în articolul apărut în Ziarul de Cluj, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă în care cel inculpat își va putea prezenta punctul de vedere referitor la învinuirile din textul articolului și din materialul audio difuzat în mediul online. În cazul în care în urma anchetei cele reclamate se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoție”, se arată în răspunsul dat de biroul de presă al Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

Parohiile din județul Mureș se subordonează Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro