Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia organizează duminică în bisericile aparținătoare o colectă în bani pentru a-i ajuta pe sinistraţii din Galaţi

Îndosariat în: Actualitate |

catedrala ortodoxa_alba_iuliaArhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia va desfășura duminică, 6 octombrie 2013, în toate parohiile ortodoxe de gradul I şi II din judeţele Alba şi Mureş, care formează Eparhia, o colectă în bani pentru ajutarea sinistraţilor din judeţul Galaţi.

Colecta se desfăşoară cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu urmând ca sumele colectate să fie donate Eparhiei Dunării de Jos.

„Necazul suferit de fraţii noştri din Eparhia Dunării de Jos ne îndeamnă la solidaritate şi întrajutorare. Sperăm ca această acţiune să fie o dovadă a credinţei noastre „lucrătoare prin iubire”, amintindu-ne de îndemnul Sfântului Apostol Pavel care, într-o situaţie similară, îi îndemna pe Corinteni: Fiecare să dea cum socoteşte cu inima sa, nu cu părere de rău sau cu silă, căci Dumnezeu iubeşte pe cel care dă cu voie bună. Şi Dumnezeu poate să înmulţească tot harul la voi, ca având totdeauna toată îndestularea în toate, să prisosiţi spre tot lucrul bun” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

În luna septembrie 2013 inundaţiile au provocat pagube mari în judeţul Galaţi. În total în urma calamităţilor au fost afectate 34 de localităţi, 1858 de locuinţe fiind avariate de furia apelor.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.