Arhitecta Ligia Vlasa propune ca Palatul Principilor din Alba Iulia să devină un „Spațiu expozițional avangardist”

Îndosariat în: Actualitate |

Proiectul arhitectei Ligia Vlasa, declarat câștigător la concursul de idei pentru revitalizarea și redarea către comunitate a Palatului Principilor, organizat de către Institutul pentru Politici Publice (IPP) în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, a fost prezentat și dezbătut, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

În propunerea sa – ”Spațiu expozițional avangardist” – tânăra din Alba Iulia a pus accentul pe conținutul și tematica viitoarelor expoziții care ar trebui să fie ”purtătoare de semnificație, comunicatoare pentru privitor, spații de petrecere a timpului liber și să ofere alternative pentru mediile educaționale formale”.

Tehnologia digitală, spațiile ludice expoziționale, spațiile colective participative, spațiile verzi, conservate și folosite ca atare sunt doar câteva dintre ”firele conductoare” prin care autoarea propune revitalizarea Palatului Principilor. Aceste propuneri din proiectul câștigător vor fi luate în considerare în cadrul documentației de proiectare ”Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a ansamblului Palatul Principilor din Alba Iulia“, realizată de SC K&K Studio de Proiectare SRL în cadrul unui contract încheiat cu Primăria municipiului Alba Iulia.

Contractul vizează ansamblul Palatul Principilor, mai puțin corpul E (cel din spatele statuii ecvestre lui Mihai Viteazul), acesta fiind inclus într-un proiect de restaurare depus de municipalitate, finanțat în cadrul POR 2014-2020, cu aproximativ 5 milioane de euro.

”Mă bucur că ați făcut acest concurs de soluții pentru revitalizare și mă bucur că v-ați implicat foarte mult cei care vedeți altfel, din afară, față de cum vedem noi. Pe noi ne sufocă foarte mult cât costă, cum arată și de ce arată. (…) Vă felicit că aveți și un câștigător. Noi să fim în stare să punem în practică ideile voastre pentru spațiile respective! Sper să reușim să găsim și restul de bani, și soluția legală de a găsi restul de bani pentru tot Palatul, pentru că el poate să fie sediul a tot ce înseamnă viața din oraș, tot ce înseamnă oameni care au nevoie de un spațiu care să producă ceva bun…”, a declarat primarul Mircea Hava.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro