Astăzi, 4 martie 2019, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a avut loc „Ziua Porților Deschise”

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Luni, 4 martie 2019, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” și-a deschis larg porțile pentru a primi vizitatorii, mici și mari, părinți, bunici, copii, elevi și foști elevi, toți cei care au dorit să-i treacă pragul, iar elevii școlii și cadrele didactice și-au deschis sufletele în întâmpinarea oaspeților.

Evenimentul s-a adresat în special părinților care doresc să-și înscrie copiii in clasa pregătitoare, dar și  actualilor preșcolari – școlarii de mâine, membrilor comunității și tuturor celor dornici să vadă sau să revadă această școală.

Activitățile diverse au cuprins ateliere practice, în care elevii, împreună cu părinții sau individual au realizat diverse materiale (mărțișoare, pictură pe sticlă sau lut, pictură cu sare, modelaj), activități demonstrative interdisciplinare, experimente și expoziții cu lucrările micilor artiști, competiții sportive.

Elevii din clasele a VIII-a au participat la proiectul de orientare școlară și profesională ”Meseria de părinte, părinți cu meserii”- în cadrul căruia au fost informați în legătură cu meserii în domeniul militar, medical, juridic sau antreprenoriat. Au participat la demonstraţii de prim ajutor, cu sprijinul SMURD, la competiții sportive etc.

Corul ”Speranța” a întreținut atmosfera plăcută pe holurile școlii. Tot aici au fost organizate expoziții intitulate: ”Cine sunt azi? Ce voi fi mâine?” – colaje, ”Toți elevii au talent”, ”Interculturalitate lingvistică”. Talentata Maria Sabina Lazăr, elevă în clasa a VII-a C, a organizat o mică expoziție cu propriile lucrări de artă plastică.

Atmosfera pozitivă și plină de entuziasm i-a molipsit pe toți participanții la această amplă activitate. Astfel, pentru câteva ore, indiferent de vârstă, toți oaspeții au trait experiența minunată de a fi elevi.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.