Astăzi a avut loc în Piața Cetății din Alba Iulia lansarea oficială a trupei de războinici daci „Lupii de fier ai Apoulonului”

Îndosariat în: Actualitate |

lansare-trupa-razboinici-daciDeja binecunoscută în rândul albaiulienilor şi a turiştilor care au venit în Oraşul Marii Uniri, trupa de războinici daci s-a lansat astăzi oficial, în Piaţa Cetăţii de la ora 17.30, în cadrul unui program artistic şi de reenctment, la care au asistat peste 100 de persoane. Şi cum altfel s-au putut prezenta mai bine dacii, decât printr-o luptă cu romanii?

Prima prezentare a dacilor s-a realizat printr-o luptă cu romanii, aceştia din urmă fiind ca de obicei mult mai bine înarmaţi şi foarte disciplinaţi. Lupta s-a terminat cu „victime”, dar cele două tabere au vrut „s-o dea la pace”, dar o tânără din trupa dacilor a fost „furată” de un soldat roman. După mai multe rânduri de negocieri taberele s-au împăcat şi în faţa a peste 100 de persoane , cei 16 voluntari daci au fost prezentaţi într-un cadru oficial. A fost apoi rândul ca romanii să se prezinte, deşi aceştia au făcut cunoştinţă cu publicul aproape în fiecare vineri din această vară. Spectacolul a continuat cu trageri cu arcul, dacii arătându-şi măiestria. Aşteptăm să-i vedem cât mai des la treabă, după ce Legiunea a XIII-a Gemina, a avut un real succes în rândurile albaiulienilor şi nu numai.

Noua trupă de daci este intitulată „Lupii de Fier ai Apoulonului”, iar aceasta va reîntregi patrimoniul istoric şi cultural al judeţului Alba. La fel ca şi celelalte trupe, Personajele Istorice şi Legiunea a XIII-a Gemina, Lupii de Fier ai Apoulonului au luat fiinţă în urma unui proiect cultural, cel de-al treilea câştigat de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia – “Ţinutele Istoriei III”, prin Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Scopul acestui proiect, la fel ca şi în cazul personajelor istorice şi legionarilor romani, este acela de a atrage publicul spre muzeu şi de a face istoria mai atractivă, a mărturisit Gabriel Rustoiu, director general al Muzeului Unirii

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.