Astăzi a avut loc la Alba Iulia cea de-a 39-a ediție a Marșului Factorilor Poștali

Îndosariat în: Actualitate |

Circa 40 de poştaşi din județul Alba au participat astăzi, 1 iulie 2017, în Cetatea Alba Carolina, la competiţia Marşul Poştaşilor, întrecere de tradiţie care a ajuns în acest an la cea de-a 39-a ediţie. Competiţia este una benefică, îmbinând sportul cu socializarea, oferindu-le în acelaşi timp poştaşilor, ocazia de a se reuni într-un cadrul plăcut.

Marşul este o întrecere cu tradiţie, la care tineri sau trecuți de vârsta a doua, atât bărbați cât și femei, au mărșăluit pentru a-și demonstra pregătirea fizică dobândită în teren zi de zi. Poştaşii au avut de parcurs o distanţă de 5 km  bărbaţii şi 3 km, femeile. Au fost oferite și premii în bani şi obiecte pentru locurile 1, 2 şi 3, iar Ziarul Unirea a oferit două premii în bani.

Au fost de asemenea acordate premii pentru cel mai vârstnic şi cel mai tehnic poştaş – femei şi bărbaţi.

Dacă în activitatea lor parcurg zilnic kilometri întregi, cu geanta plină de corespondență, la Marșul Poștașilor nu s-au luptat cu greutățile de pe umeri, ci cu căldura de afară. Cu toate acestea, poștașii nu s-au lăsat și au dat tot până la ultimul act de corespondență – ultima picătură de energie pentru a călca linia de sosire.

Marșul poștașilor se organizează în fiecare an și are trei faze: județeană, națională și balcanică.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro