Astăzi a debutat la Alba Iulia cea de-a III-a ediție a festivalului „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”

Îndosariat în: Actualitate |

festival-de-muzica-sacra-alba-iulia-mai-2014La Alba Iulia are loc ]n aceste zile cea de-a III-a ediţie a Festivalului de muzică sacră „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”. Credincioşii şi iubitorii de muzică sacră au avut ocazia să asculte un deosebit program de pricesne şi cântece religioase ale unor coruri monahale, coruri bisericeşti, grupuri folclorice şi grupuri de elevi din cadrul cercurilor de religie ale judeţului Alba.

Astăzi au fost invitaţiCorul Maicilor  de la Mănăstirea Livezile, Corul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Andrei” din Totoi (condus de pr. Prot. Teofil Slevaş), Grupul vocal feminin „Doruri tărtărene” din Tărtăria (condus de pr. Gheorghe Marin), Corul Bisericii Ortodoxe „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Tibru (condus de pr. Tudor Man) şi Corul de tineret „Bel Canto” din Sărmaş, Judeţul Mureş. Alături de ei au cântat zeci de credincioşi care au ales în această seară să-şi hrănească mai mult sufletul decât trupul.

Duminică seara, în a doua zi de festival, sunt invitaţi Corul călugărilor de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighişoara, două grupuri de elevi proveniţi din Cercurile de religie din Cugir şi Blaj şi Grupul psaltic Anastasios din Târgu-Mureş.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba – ATMA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.