Astăzi au fost sărbătoriți toți cei peste 800 de vârstnici cazați în aşezămintele sociale aparținând de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei

Îndosariat în: Actualitate |

vastnici-asezaminte-sociale-arhiepiscopia-alba-iulia-2013Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită, astăzi, 1 octombrie, în toate aşezămintele sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei în care beneficiari sunt persoanele vârstnice.

Potrivit Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “în aceste aşezăminte sunt ocrotiţi sau beneficiază de servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu peste 800 de vârstnici din judeţele Alba şi Mureş care formează Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu în cele două judeţe funcţionează 7 Centre rezidenţiale care au 125 de vârstnici beneficiari, un centru de zi pentru vârstnici cu 50 de beneficiari şi 17 Servicii socio – medicale care oferă îngrijire la domiciliu pentru un număr de peste  600 de bătrâni.”

„Misiunea celor care lucrează în aceste aşezăminte sociale este să le ofere bunicilor noştri ocrotire şi mângâiere. Niciunul dintre noi nu trebuie să uite că acela care are milă de sărman împrumută Domnului şi El îi va răsplăti fapta lui cea bună. În toate aşezămintele noastre care oferă ocrotire şi mângâiere persoanelor vârstnice au loc în 1 octombrie acţiuni prin care vârstnicii sunt sărbătoriţi şi li se arată respectul şi preţuirea pe care o merită. Cu această ocazie le urăm şi noi celor împovăraţi de ani multă sănătate şi viaţă lungă plină de bucurii. La mulţi ani!” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social – misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei şi Preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, începând din 1991, la 1 octombrie. În prezent majoritatea ţărilor europene se confruntă cu îmbătrânirea populaţiei, iar potrivit statisticilor o persoană din zece are peste 60 de ani. De asemenea, estimările arată că în 2050 raportul se va schimba astfel încât o persoană din cinci va avea peste 60 de ani.

Bunicii din Silivaş şi Războieni sărbătoriţi de Ziua Internaţională a Vârstnicilor

“Copiii care beneficiază de serviciile centrelor de zi „Sfânta Filofteia” din Silivaş şi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni îi sărbătoresc astăzi pe vârstnicii din cele două localităţi, beneficiari ai serviciilor socio-medicale de îngrijire la domiciliu. Cei 50 de copii, beneficiari ai celor două centre, vor organiza atât în aşezământul din Silivaş cât şi în cel din Războieni spectacole pentru vârstnici cu poezii, cântece şi scenete. Sub genericul „Cu drag bunicilor noştri”, copiii le vor oferi flori şi felicitări şi vor participa alături de bunici la o masă festivă.

„Copiii vor încerca să le aducă bunicilor o picătură de bucurie, o mângâiere şi să le arate preţuire şi recunoştinţă. E modul lor în care vor să le spună „La mulţi ani, dragi bunici!”  a spus părintele Vladimir Beregoi, coordonatorul celor două centre.

Aproape 80 de persoane vârstnice din Războieni şi Silivaş beneficiază de servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu”, se mai arată în comunicatul remis presei de Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.