Astăzi încep bătăliile din cadrul Festivalului Roman Apulum – 2019: „Revolta”. Vezi PROGRAMUL

Îndosariat în: Actualitate |

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Roman Apulum deschide sezonul turistic în ”Cealaltă Capitală”. Festivalul Roman Apulum, cel mai mare festival de reconstituiri istorice din România, adună și în acest an reenactori din ţară şi de peste hotare pentru a face din nou spectacol în Cetatea Alba Carolina.

Festivalul Roman Apulum se desfășoară anual în preajma zilei de 1 mai, fiind invitaţi sute de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare. Pe parcursul a două zile, vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Civilizația daco-romană este prezentată publicului larg sub mai mult forme: demonstrații militare daco-romane, ateliere interactive de profil, teatru antic și ghidaje tematice. Toate momentele sunt însoțite de explicații de specialitate și, cel mai important, puteți afla informațiile direct de la cei care pun în scenă aceste momente.

Vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Actualul oraș Alba Iulia se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și totodată centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia.

PROGRAMUL

Sâmbătă, 4 mai 2019

11.00 – 11.15 Ceremonia oficială de deschidere a festivalului – „Inauguratio”

Esplanada Catedralei Romano-Catolice

11.15 – 11.30 Parada războinicilor romani și daci

Strada Mihai Viteazul

11.30 – Deschiderea taberelor și a atelierelor meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Astronomie, Plante dacice, Metalurgie, Machete, Scriptoria, Fierărie, Podoabe antice, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori, Muzică și dansuri antice)

Platou strada Militari

12.00 – 13.00 – Tur ghidat al principalelor obiective romane ale castrului Apulum

Pornire de la Muzeul Principia

16.00 – 18.30 – Prezentări și demonstrații militare ale trupelor participante: Garda Apulum (Legiunea XIII Gemina și Lupii Apoulonului); Terra Dacica Aeterna (Legiunea V Macedonica, Dacii Liberi); Legio V Macedonica (Rusia); Legio I Italica (Bulgaria); Asociația Veteres Milites (Legiunea VI Ferrata); Omnis Barbaria; Asociația Historia Renascita (Legiunea IV Flavia Felix și Geto-Dacii Sud Carpatici); Asociația Cohors III Lucensium (Spania); Dioklecijanova Legija (Legiunea IIII Flavia Felix, Croația).

Esplanada Catedralei Romano-Catolice

20.30- 21.00 – Lupte de gladiatori – Ludus Ursus și Ludus Apulensis

Esplanada Catedralei Romano-Catolice

21.00-21.20 – „Nunta Linei” – spectacol de teatru și dans antic – Nimfele Dace

Esplanada Catedralei Romano-Catolice

21.20-21.30 – Dansuri antice – Nimfele Dace și Eurythmia

Esplanada Catedralei Romano-Catolice

21.30-21.45 – Parada cu torțe

Strada Mihai Viteazul

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.