Astăzi la Alba Iulia a avut loc un nou marș împotriva proiectului RMGC

Îndosariat în: Actualitate |

mars-anti-rmgc-duminica-22-septembrie-2013Militanții ecologiști care doresc ”Salvarea Roșiei Montane” au cerut din nou astăzi la Alba Iulia interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea aurului și anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation.

Într-un marș desfășurat pe traseul B-dul Transilvaniei – str. V. Goldiș – B-dul Revoluției – str. Cloșca, aproximativ 100 de persoane au strigat deja cunoscutele lozinci: ”Uniți salvăm Roșia Montană”; ”România trezește-te”, ”Dacă vă pasă, ieșiți din casă”. Protestatarii au primit de la organizatori pancarte și bannere cu texte prin care au atras atenția asupra pericolului în care s-ar afla zona în cazul folosirii cianurii: ”Indiferența ucide; spuneți nu cianurii; păstrați Apusenii curați și bogați”; ”Vrem proiecte durabile, nu acceptăm poluarea” și altele prin care le-au cerut guvernanților și politicienilor să respecte legea și să respingă proiectul RMGC.

Marșul de protest a fost autorizat să se desfășoare timp de 3 ore. Evenimentul s-a desfășurat fără incidente.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.