Astăzi la Alba Iulia a avut loc un nou miting de protest împotriva exploatarii miniere de la Roșia Montană. 4000 de ziare împărțite localnicilor

Îndosariat în: Actualitate |

a-saptea-duminica-de-protest-rosia-montanaAstăzi în jurul orei 17.00, aproximativ 50 de protestatari s-au reunit în faţa cinematografului Dacia din Alba Iulia, pentru a participa la a şaptea duminică de protest împotriva exploatării aurului de la Roşia Montană.

Însoţiţi de jandarmi, protestatarii gălăgioşi, înarmaţi cu bannere, afişe şi portavoci au mers pe Bulevardul Transilvaniei pentru a se întoarce apoi la cinematograful Dacia pe strada Vasile Goldiş din cartierul Cetate. Elementul de noutate de la această manifestare a fost împărţirea a 4000 de ziare cu „Apusenii Liberi”, un ziar de informare al campaniei Salvaţi Roşia Montană, acestea fiind livrate în poştele oamenilor, ne-au informat organizatorii protestului.

Sub motto-ul “Uniți Salvăm Roșia Montană”, protestatarii au scandat  precum “Ieșiți din casă dacă vă pasă!”, “Veniți cu noi!”, ”România trezește-te”,  „Nu corporația face legislația!” sau „Ponta, nu uita, asta nu e țara ta!” .

Mesajele de pe bannerele afișate arată foarte clar ce urmăresc manifestanții: ”Indiferența ucide; spuneți nu cianurii; păstrați Apusenii curați și bogați”; ”Vrem proiecte durabile, nu acceptăm poluarea” “Vrem natură, nu cianură”.

Pe tot parcursul acțiunii pașnice, protestatarii au fost însoți de forțele de ordine ale Jandarmeriei Alba, care au asigurat cu succes desfășurarea evenimentului în condiții civilizate.

Sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 14.00, ziarul „Apusenii Liberi” anunţă „Marea adunare de la Câmpeni” la care moţii sunt chemaţi să iasă în stradă pentru a Salva Roşia Montană.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.