Astăzi la Teatrul “Prichindel” din Alba Iulia au fost sărbătorite Zilele Mondiale ale Teatrului de Animaţie şi a Poeziei

Îndosariat în: Actualitate |

ziua-mondiala-a-teatrului-de-animatie-mar-2014Teatrul de Păpuşi “Prichindel” din Alba Iulia a sărbătorit astăzi, 21 martie 2014, Ziua Mondială a Teatrului de Animaţie şi Ziua Mondială a Poeziei.

Începând cu ora 11.00, la sediul instituţiei a avut loc un eveniment ce a inclus un spectacol de teatru “Punguţa cu doi bani”, în regia lui Gabriel Apostol şi premierea unor elevi participanţi la concursul de poezie, organizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba. Cei mici au fost bucuroşi că la finalul spectacolului au putut sta de vorbă cu actorii teatrului, care le-au prezentat păpuşile.

De Ziua Mondială a Teatrului de Animaţie, micuţii de la grădiniţa “Licurici”, dar şi elevi de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia s-au bucurat, timp de aproximativ o oră, de un spectacol plin de culoare şi veselie, prezentat de Teatrul de Păpuşi “Prichindel”, “Punguţa cu doi bani. La finalul piesei, spectatorii au avut ocazia să stea de vorbă cu actorii teatrului care le-au prezentat scena şi păpuşile din spectacol.

“Ca în fiecare an, odată cu venirea primăverii, păpușarii din lumea întreagă sărbătoresc Ziua Mondială a Teatrului de Animație. Faptul că acest gen de teatru nu are are bariere și este prezent la nivel mondial o confirmă și mesajul UNIMA care pentru prima dată este transmis de un latino american, maestrul păpușar argentinian Eduardo di Mauro. Mă bucur că teatrul de animație există și este atât de profund și complex contrar aparențelor și ne face mereu mai bogați prin mijloacele lui de expresie atât de variate. Haideți să ne bucurăm împreună, veniți la teatru, spectacolul vă așteaptă!”, a declarat  Ioana Bogățan, managerul Teatrului de Păpuşi “Prichindel” Alba Iulia.

Câştigătorii concursului de poezie

Cu ocazia Zilei Internaţionale a poeziei, la finalul spectacolului, Biblioteca Județeană “Lucian Blaga” Alba i-a premiat cu diplome și cărți pe copiii participanți la concursul de poezie, desfăşurat pe parcursul lunii martie.  Locul I a fost obţinut de eleva în clasa a VII-a B, Ioana Chițu, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia, locul al II-lea, de Cosma Ruth, din clasa a VII-a A, de la Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia, iar pe locul III pe podium a urcat eleva în clasa a VII-a A, Adriana Serghean, de la Școala Gimazială din Cunța.  Au primit menţiuni elevii Inana Susa, din clasa a V-a B, de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia și Daria Târziu, elevă în clasa a VI-a B, la Școala „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.