Astăzi în Liga Națională de Baschet feminin: CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia 58 – 80

Îndosariat în: Sport |

csu-alba-iulia-csm-satu-mareCSU Alba Iulia s-a impus clar în faţa echipei CSM Satu-Mare (meci jucat în deplasare) cu scorul 80-58 (19-16, 16-14, 23-9, 22-19)  Cu toate că meciul se anunţa unul dificil înainte de începere, “aventura” baschetbalistelor şi-a pus serios amprenta pe evoluţia elevelor lui Miroslav Popov. 

Primul sfert din meci a fost câştigat de CSU Alba Iulia cu scorul de 19 la 16, cu o aruncare de 3 puncte reuşită de către Sasa Cadjo în ultimele secunde. Echipa lui Petru Eleş, fostul director sportiv al echipei din Alba Iulia a pus serios probleme defensivei CSU-ului, apărare creată de Miroslav Popov şi considerată punctul forte al echipei universitare. Deşi au început sfertul al doilea foarte timid, timp în care CSM Satu Mare a intrat în avantaj pe tabelă, baschetbalistele universitare şi-au revenit din nou pe final şi au câştigat atât cel de-al doilea sfert, cât şi prima repriză. La pauză, tabela de scor din Satu Mare indica în dreptul echipei gazdă 30 de puncte, iar pentru CSU Alba Iulia, 35.

• Descătuşare pentru CSU după pauză

Baschetbalistele echipei CSU Alba Iulia au început foarte greu fiecare sfert, însă revenirea se producea pe parcurs, când universitarele reuşeau să se concentreze. În sfetul al treilea, sătmărencele au recuperat 4 puncte din avantajul de 5 obţinut de CSU la pauză, însă aruncările inspirate de 3 puncte din tabăra echipei din Alba Iulia au făcut diferenţa pe tabelă. În penultimul sfert, scorul era de 58-39 în favoarea echipei CSU Alba Iulia. Deşi trupa lui Popov s-a distanţat serios în cel de-al treilea sfert, albaiuliencele nu au luat piciorul de pe accerleraţie şi au avut o evoluţie de senzaţie în ultimul sfert. Deşi echipa CSU Alba Iulia a trecut prin momente dificile în ultimele 48 de ore, cu o înfrângere în CEWl şi probleme la graniţă, trupa condusă de Miroslav Popov s-a mobilizat exemplar şi a câştigat duelul cu CSM Satu Mare cu scorul de 80-58.

Pentru CSU Alba Iulia au punctat: Sasa Cadjo – 17 puncte, Tiffany Brown şi Chastity Reed – 12 puncte fiecare, Larisa Toma – 9, Breanna Salley – 7, Alexandra Uiuiu, Ildiko Nagy, Chadijah Whittington şi Jovana Vukoje – 5 puncte fiecare şi AnneMarie Părău – 3 puncte. 

• Fosta jucătoare a echipei CSU Alba Iulia, Eniko Laza a punctat de 18 ori în “meciul ambiţilor”, cele mai multe din tabăra formaţiei CSM Satu Mare.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.