Astăzi Luna va fi mai mare şi mai strălucitoare decât în oricare altă noapte din an

Îndosariat în: Actualitate |

Fenomenul astronomic care are loc o dată la 14 luni, numit „Super Luna”, va putea fi observat astăzi 23 iunie. Satelitul natural al planetei noastre se află în faza de Lună plină şi va apărea mai mare şi mai strălucitor decât în oricare altă noapte din anul 2013.
supermoon-picture-2013Acest fenomen este asociat în multe culturi cu dezastrele naturale, precum cutremure, tsunami sau inundaţii. În ciuda acestor scenarii, specialiştii NASA spun că nu există nici o legătură directă între dezastrele naturale de pe Terra şi apropierea Lunii de Pâmânt.

Forţele grativaţionale exercitate pe Terra de Lună şi Soare determină creşterea şi scăderea mareelor, fapt care i-a determinat pe foarte mulţi oameni să creadă că există o legătură între SuperLună şi calamităţile naturale.

NASA explică însă că mareele din timpul fenomenului de SuperLună sunt cu doar câţiva centimetri mai înalte decât cele produse în nopţile obişnuite.

O altă Lună plină la fel de apropiată de Terra va putea fi văzută în luna august a anului, informează site-ul EarthSky.

Sursa: antena3.ro

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.