Astăzi vor ajunge la Biserica greco-catolică “Sfântul Spirit” din Alba Iulia Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae

Îndosariat în: Actualitate |

Biserica-greco-catolica-Tolstoi-Alba-IuliaMoaştele Sfântului Ierarh Nicolae vor sosi astăzi, 5 decembrie 2013, la Alba Iulia. Sfintele moaşte vor fi depuse în  Parohia Română Unită cu Roma greco-catolică “Sfântul Spirit” din cartierul Tolstoi. Potrivit părintelui paroh Radu Vasile Roşu, acestea sunt aduse din Italia, cu certificat de identificare.

 Începând cu ora 18.00, credincioşii din oraş şi din împrejurimi sunt aşteptaţi să se închine la moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi să participe la procesiunea care va începe la Biserica “Sfântul Spirit”. Slujba va fi oficiată de părintele paroh Radu Vasile Roşu alături de un sobor de preoţi în principal din protopopiatul Alba Iulia dar şi din alte oraşe ale ţării.

 ”În mijlocul vecerniei va fi un moment solemn de procesiune în care moaştele vor fi duse în faţa iconostasului pentru a putea fi venerate de toţi credincioşii”, a precizat părintele paroh Radu Vasile Roşu.

 Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae vor rămâne la Biserica Greco-Catolică Sfântul Spirit din Alba Iulia până vineri, 6 decembrie, după care ele vor fi duse în Parohia greco-catolică din Galtiu.

 Parohia Română Unită cu Roma Greco-Catolică Sfântul Spirit  din Alba Iulia se află pe Strada Septimius Severus nr 8.

 Vă prezentăm programul de rugăciune:

5 decembrie – Seară de veghe

Ora 18.00 – Vecernia Sfântului Nicolae

Ora 23.00 – Acatistul Sfântului Nicolae

 6 decembrie

Ora 10.00 – Sfânta Liturgie

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.